Αρχική / Νέα Της Βέροιας / ΑΕΚ - ΟΦΗ 3-0

ΑΕΚ - ΟΦΗ 3-0

Κυριακή, Φεβρουάριος 23, 2020 - 21:40
5 0 0

 

Με τον Βέρντε να πετυχαίνει δύο γκολ και την ΑΕΚ τρία στο πρώτο ημίωρο, είχε ως αποτέλεσμα το εύκολο 3-0 επί του ΟΦΗ. Ο Μάνταλος άνοιξε το σκορ, κόκκινη ο Λιβάια στις καθυστερήσεις.

Εύκολα, απλά και με πανέμορφο ποδόσφαιρο η ΑΕΚ επικράτησε του ΟΦΗ με 3-0 στο άδειο, λόγω της τιμωρίας του κεκλεισμένων των θυρών, ΟΑΚΑ και συνέχισε τις πολύ θετικές εμφανίσεις με τον Μάσιμο Καρέρα. Η Ένωση «καθάρισε» το παιχνίδι από το πρώτο μέρος εκμεταλλευόμενη φυσικά και το γεγονός ότι η άμυνα των Κρητικών έπαιζε ψηλά, αφήνοντας χώρους. Με γρήγορο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο η ΑΕΚ πριν το πρώτο δεκάλεπτο με τα γκολ των Μάνταλου και Βέρντε είχε βάλει από νωρίς τις βάσεις της νίκης, ενώ ακριβώς στο μισάωρο ο Ιταλός εξτρέμ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα «κλείδωσε» το «τρίποντο». Ήταν ένα απόγευμα που το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις για την ΑΕΚ, η οποία ήταν ενθουσιώδης κάθε φορά που έβγαινε στην επίθεση απέναντι σε έναν ΟΦΗ ο οποίος παρά την ήττα κρατάει ακόμα στα… χέρια του την 6η θέση. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Λιβάια με δεύτερη κίτρινη, κάρτα που επιδίωξε για να λείψει μόνο από το ματς της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο.

Πανέμορφες συνεργασίες και 3-0 στο ημίχρονο η ΑΕΚ με ένα γκολ από Μάνταλο και δύο από τον Βέρντε!

Μάσιμο Καρέρα και Γιώργος Σίμος παρέταξαν ΑΕΚ και ΟΦΗ αντίστοιχα με 4-2-3-1, με τον Ιταλό κόουτς της Ένωσης να επιλέγει τον Λόπες τελικά αντί του 17χρονου Λάτσι στο κέντρο της άμυνας πλάι στον Οικονόμου με τις αρκετές απουσίες που υπήρχαν άλλωστε στα μετόπισθεν. Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν πολύ δυνατά και στο πρώτο μόλις λεπτό έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ. Αρχικά με το σουτ του Μάνταλου μέσα από την περιοχή που απέκρουσε ο Σωτηρίου και στη συνέχεια στο κόρνερ που ακολούθησε με την κεφαλιά του Ολιβέιρα που έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο γκολκίπερ του ΟΦΗ. Η… τρίτη όμως ήταν και η «φαρμακερή». Στο 5’ ο Λιβάια έβγαλε μια σέντρα ακριβείας από τα αριστερά και ο Μάνταλος που είχε μπει μέσα στην περιοχή με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0. Το δυνατό ξεκίνημα της ΑΕΚ στο ματς έφερε γρήγορα και ένα δεύτερο γκολ. Στο 8’ η Ένωση θα έβαζε τις βάσεις της νίκης όταν οι Ολιβέιρα και Μπακάκης άλλαξαν την μπάλα, με τον δεύτερο να βρίσκει τον Βέρντε που μπήκε πλάγια μέσα στην περιοχή ανάμεσα σε τρεις αμυντικούς του ΟΦΗ και με πλασέ νίκησε τον Σωτηρίου για το 2-0.

Η ΑΕΚ συνέχιζε με βγάζει όμορφες συνεργασίες μπροστά βρίσκοντας χώρους με την άμυνα των Κρητικών να παίζει ψηλά. Μια τέτοια ήρθε στο 21’ από πανέξυπνη κάθετη του Κρίστιτσιτς στον Βέρντε, βγάζοντας τον Ιταλό εξτρέμ τετ-α-τετ με τον Σωτηρίου, αλλά το πλασέ του απέκρουσε με το πόδι ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ αποσοβώντας το τρίτο τέρμα της Ένωσης. Αυτό όμως ήρθε στο 30’ έπειτα από ακόμα μια νέα όμορφη συνεργασία. Ο Βέρντε έβγαλε την κάθετη στον Ολιβέιρα, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας και τροφοδότησε με σκάψιμο τον Ιταλό εξτρέμ, ο οποίος σε κενή εστία σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ για το 3-0! Ο βοηθός αρχικά σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ στον Ολιβέιρα, ωστόσο με τη βοήθεια του VAR μέτρησε μιας και ο Πορτογάλος φορ της ΑΕΚ καλυπτόταν στο ξεκίνημα της φάσης. Οι κιτρινόμαυροι με συνδυαστικό ποδόσφαιρο είχαν ήδη τελειώσει το ματς από το πρώτο μέρος, ωστόσο σε κάθε επιθετική τους ενέργεια έδειχναν έτοιμοι να σκοράρουν κι άλλα τέρματα με τον ΟΦΗ να μην μπορεί να ανταπεξέλθει σε άμυνα και μεσαία γραμμή.

Θα μπορούσε κι άλλα γκολ η ΑΕΚ, αποχώρησε τραυματίας ο Ολιβέιρα

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι κιτρινόμαυροι έδωσαν χώρο στον ΟΦΗ, ο οποίος ωστόσο παρότι πλησίαζε στα όρια της περιοχής δεν έβρισκε τρόπο να φανεί απειλητικός. Αντίθετα η ΑΕΚ κάθε φορά που έφτανε στην περιοχή των φιλοξενούμενων ήταν επικίνδυνη, αναγκάζοντας στο 54’ τον Σωτηρίου να πραγματοποιήσει μια τρομερή απόκρουση σε κεφαλιά του αμαρκάριστου Μάνταλου έπειτα από σέντρα του Χουλτ. Τρία λεπτά αργότερα ο αρχηγός της Ένωσης έχασε νέα τεράστια ευκαιρία. Ο Ολιβέιρα συνδυάστηκε με τον Βέρντε με τον τελευταίο να κάνει το γύρισμα και τον Μάνταλο να βάζει την προβολή προ κενής εστίας, αλλά την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο!

Μελανό σημείο του απογεύματος πάντως για την ΑΕΚ αποτέλεσε ο τραυματισμός του Ολιβέιρα στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Πορτογάλος φορ ζήτησε αλλαγή πιάνοντας τους προσαγωγούς του και μη μπορώντας να συνεχίσει, ο Καρέρα πέρασε στη θέση του τον Αραούχο. Μπαίνοντας στο τελευταίο 20λεπτο η ΑΕΚ άφησε το… πόδι από το γκάζι, κρατώντας αυτό το 3-0 ως το τέλος και ολοκληρώνοντας άλλο ένα παιχνίδι κρατώντας το μηδέν στην εστία της. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Λιβάια με δεύτερη κίτρινη, κάρτα που την επιδίωξε για να χάσει μόνο το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον Πανιώνιο και να μην λείψει από το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ, αφού είχε συμπληρώσει κίτρινες.

MVP: Σε μεγάλα κέφια ο Βέρντε, ο οποίος με δύο γκολ παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου της αναμέτρησης. Ο Ιταλός ήταν πολύ κινητικός και εκμεταλλευόμενους την ταχύτητά του δημιουργούσε συνεχώς… πονοκεφάλους από τα δεξιά.

Στο ύψος του: Όλη η επιθετική γραμμή της ΑΕΚ βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα. Μάνταλος, Ολιβέιρα, Λιβάια είχαν συμμετοχή στα γκολ, με τον αρχηγό της Ένωσης να βρίσκει δίχτυα και τους άλλους δύο να έχουν ασίστ. Επίσης ακόμα ένα καλό ματς έκανε ο Κρίστιτσιτς συνεχίζοντας τις ανοδικές του εμφανίσεις.

Αδύναμος κρίκος: Το αμυντικό δίδυμο των Γιαννούλη και Κουτρουμπή, μαζί με τους ακραίους Μπράουν και Κοροβέση εκτέθηκαν με την άμυνα του ΟΦΗ να παίζει πολύ ψηλά, ενώ και οι Μεγιάδο και Βίκτορ αντιμετώπισαν προβλήματα στον χώρο της μεσαίας γραμμής στο πρώτο μέρος.

Η γκάφα: Δεν υπάρχει κάποια φάση μέσα στο παιχνίδι που μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέτοια, αν και όπως είπαμε η άμυνα του ΟΦΗ με τα κενά που άφηνε θα μπορούσε να είχε δεχθεί και περισσότερα τέρματα.

Το στραγάλι: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία από τον Τάση. Δεν υπήρχαν δύσκολες φάσεις στο παιχνίδι, ενώ σωστά μέτρησε το τρίτο γκολ της ΑΕΚ καθώς ο Ολιβέιρα καλυπτόταν στο ξεκίνημα της φάσης.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η ΑΕΚ έπαιξε… μπαλάρα! Έβγαλε όμορφες συνεργασίες μπροστά και με γρήγορο ποδόσφαιρο απέδειξε ότι μπορεί και με τον Καρέρα να παίξει επιθετικά, ειδικά όταν βρει χώρους. Ακόμα μια θετική εμφάνιση υπό την καθοδήγηση του Ιταλού κόουτς με βελτιωμένη εικόνα στο δημιουργικό κομμάτι. Η Ένωση συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ σε ακόμα ένα ματς κράτησε την εστία της ανέπαφη. Όσο για τον ΟΦΗ, κρατάει ακόμα την τύχη στα χέρια του για την 6η θέση, την οποία θα εξασφαλίσει αν νικήσει τη Λαμία την τελευταία αγωνιστική για να μπει στα πλέι οφ.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Χουλτ, Λόπες, Οικονόμου, Μπακάκης (77’ Παουλίνιο), Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (81’ Σιμόες), Λιβάια, Βέρντε, Ολιβέιρα (67’ Αραούχο)

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Κουτρουμπής, Μπράουν (85’ Μαρινάκης), Μεγιάδο (67’ Νέιρα), Βίκτορ, Σεμέδο, Βαζ (67’ Ναμπί), Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο

 

www.gazzetta.gr

 

Πηγή: 
Verianet.gr