Αρχική / Νέα / Ανασχηματισμός με τα «παιδιά» του ΓΑΠ -Εξι αλλαγές σε υπουργεία

Ανασχηματισμός με τα «παιδιά» του ΓΑΠ -Εξι αλλαγές σε υπουργεία

Παρασκευή, Φεβρουάριος 15, 2019 - 14:27
3 0 0

 

Τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Οι αλλαγές, όπως ανέφεραν άλλωστε οι πληροφορίες, ήταν εξαιρετικά περιορισμένες. Αναπληρώθηκαν κυρίως οι θέσεις που είχαν χηρεύσει ή πρόκειται να χηρεύσουν λόγω της καθόδου στις αυτοδιοικητικές εκλογές κάποιων υπουργών. 

Τα νέα πρόσωπα:

  • Στο υπουργείο Εξωτερικών, νέος υπουργός ορίζεται ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
  • Αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική ορίζεται η Σία Αναγνωστοπούλου.
  • Στο υπουργείο Εσωτερικών, υφυπουργός με αρμοδιότητα Μακεδονίας – Θράκης ορίζεται η Ελευθερία Χατζηγεωργίου.
  • Στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υφυπουργός ορίζεται ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.
  • Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υφυπουργός ορίζεται ο Θάνος Μωραϊτης
  • Τέλος, στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υφυπουργός ορίζεται ο Άγγελος Τόλκας.

Η ορκωμοσία των υπουργών θα γίνει τη Δευτέρα, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από το Μόναχο.

Ας σημειωθεί ότι η Ε. Χατζηγεωργίου, η οποία κατέλαβε την θέση της Κατερίνας Νοτοπούλου, είναι διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Δ. Τζανακόπουλου και στενή συνεργάτις του Αλέξη Τσίπρα από την Θεσσαλονίκη.

Η Ελευθερία ΧατζηγεωργίουΗ Ελευθερία Χατζηγεωργίου

Τα «παιδιά» του ΓΑΠ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ο Θάνος Μωραίτης το 2000 εξελέγη Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Το 2002 ορίστηκε αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΠΑ, επί Ακη Τσοχατζόπουλου. Το 2004 εξελέγη Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ επανεξελέγη το 2007 και το 2009.

Από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Ιούνιο του 2011 διετέλεσε Υφυπουργός Περιβάλλοντος υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος και δασών στην Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Τον Δεκέμβριο του 2018 ο Θάνος Μωραΐτης, με επιστολή που έστειλε στον γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, ανακοίνωσε ότι δε θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές καταγγέλλοντας ότι: «Δεν υπερασπιζόμαστε το συνολικό αφήγημα της παράταξης, τις μεταρρυθμίσεις, το έργο των κυβερνήσεων, την ίδια την προοδευτική μας ταυτότητα, αλλά μόνο κατά περίπτωση και ξεχνώντας ότι η παράταξη είχε συγκεκριμένους ανθρώπους που σήκωσαν την ιστορία της».

Ο Αγγελος Τόλκας

Εξίσου παιδί του Γιώργου Παπανδρέου θεωρείται και ο Αγγελος Τοκας που ήταν στην τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υφυπουργός Επικρατείας και τώρα αναλαμβάνει υφυπουργός Μεταναστευτική Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Το 2004 εκλέχτηκε στο Εθνικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και μέχρι το 2007 συμμετείχε στην Εθνική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για τη Νέα Γενιά. Υπήρξε Νομαρχιακός Σύμβουλος Ημαθίας ενώ εξελέγη Βουλευτής στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009. Στις 3 Αυγούστου 2011 ορκίστηκε Υφυπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.

Ο Αγγελος Τόλκας είχε πάρει αποστάσεις από το ΚΙΝΑΛ ήδη από το 2018 όταν παραιτήθηκε από Γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής. Η παραίτησή του είχε να κάνει με την δυσφορία του για τους χειρισμούς της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ σχετικά με την υποψηφιότητά του για Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή:  iefimerida.gr 

 

 

Πηγή: 
Verianet.gr
url