Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 2-3

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 2-3

Σάββατο, Σεπτέμβριος 14, 2019 - 21:55
7 0 0

 

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 2-0 στο Περιστέρι, αλλά ο Απόστολος Βέλλιος πήρε τον Ατρόμητο στις πλάτες του και με δύο γκολ ισοφάρισε, κάνοντας το παιχνίδι ροντέο! Το γκολ του Βαρέλα στο 87' ακύρωθηκε με VAR, όμως στο 92' ο Κρέσπο με κεφαλιά χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη!  

Σε ένα ματς θρίλερ, ο ΠΑΟΚ έφυγε με το διπλό από το Περιστέρι, επικρατώντας του Ατρόμητου 2-3. Ο «δικέφαλος» του βορρά είχε προηγηθεί με 0-2, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, με τους πρωταθλητές όμως στο 91' να παίρνουν τη νίκη με γκολ του Κρέσπο. Τόσο ο Ατρόμητος, όσο και ο ΠΑΟΚ έχουν παράπονα από την διαιτησία...

Έτσι έπαιξαν

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Ατρόμητου με 4-3-3. Ο Θεοδωράκης ήταν κάτω από τα δοκάρι, ο Νάτσος στα δεξιά της άμυνας, ο Κατράνης στα αριστερά και οι Ρισβάνης, Γούτας στα στόπερ. Στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Μάντσον, Καχίλα ως αμυντικοί μέσου με τον Χαρίση ελαφρώς πιο μπροστά τους. Δεξιά ήταν ο Μανούσος, αριστερά ο Ρόσα και μοναδικός προωθημένος ο Βέλλιος.

Από την άλλη, ο Αμπέλ Φερέιρα, κατέβασε τον ΠΑΟΚ με 4-4-1-1. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από το τέρμα, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά βρέθηκαν οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Εσίτι, Μίσιτς, δεξιά ο Λημνιός, αριστερά ο Μπίσεσβαρ, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ακπόμ, ήταν ο Πέλκας.

Πιο δυνατά ο ΠΑΟΚ, «φωνάζει» ο Ατρόμητος

Το παιχνίδι άρχισε δυνατά κι από τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι, μόλις στο 3' βρήκαν δίχτυα με τον Γούτα, με τον διαιτητή να δίνει επιθετικό φάουλ στον Καχίλα και τους Περιστεριώτες να... φωνάζουν. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ακπόμ έπιασε ωραία κεφαλιά και ο Θεοδωράκης σε ετοιμότητα μπλόκαρε.

Ο γκολκίπερ του Ατρόμητου, λειτούργησε πολύ καλά και στην επόμενη φάση στο 14', βγάζοντας το ωραίο σουτ του Πέλκα. Στο 17' όμως, στάθηκε άτυχος, όταν μετά από εντυπωσιακή ενέργεια του αρχηγού του ΠΑΟΚ, το γύρισμά του κόντραρε σε Ρισβάνη και Θεοδωράκη και στρώθηκε στον Ακπόμ που με κεφαλιά έκανε το 0-1. Ο ΠΑΟΚ έδειξε να καθαρίζει το ματς από το 22', όταν ο Μάτος έπιασε τρομερό σουτ, ο Θεοδωράκης δεν αντέδρασε σωστά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 0-2.

Έπεσε ο ρυθμός, μείωσε με... VAR ο Βέλλιος!

Από το 0-2 κι έπειτα ο ΠΑΟΚ έδωσε την μπάλα στον Ατρόμητο και τον άφησε να κάνει παιχνίδι. Αυτό έφερε και χαμηλότερο ρυθμό στο παιχνίδι χωρίς φάσεις, κάτι που στο φινάλε του πρώτου μέρους εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και μπήκαν εκ νέου στο ματς.

Πρώτα απείλησαν με το σουτ του Νάτσου στο 45', ενώ στις καθυστερήσεις ισοφάρισαν. Ο Μάντσον πέρασε στον Μανούσο, ο βοηθός Καλύβας υπέδειξε εντελώς λανθασμένα οφσάιντ, ο επιθετικός του Ατρόμητου συνέχισε κι έκανε την σέντρα για το κεφάλι του Βέλλιου ο οποίος μείωσε σε 1-2. Η φάση υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ως μη γενόμενη και οι Περιστεριώτες θα φώναζαν πέρα ως πέρα δίκαια για ένα καθαρό γκολ που δεν μέτρησε.

Πλέον όμως με την χρήση του VAR τα λάθη διορθώνονται. Έτσι, ο Τζοβάρας αφού το συμβουλεύτηκε, διόρθωσε το λάθος του βοηθού του μετρώντας το γκολ και στέλνοντας τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ με 1-2.

Τρομερός Ατρόμητος, έφερε στα ίσα το ματς!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Ατρόμητο να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος! Αφού στο 49' ο Πέλκας αστόχησε από πλεονεκτική θέση να κάνει το 1-3, από εκεί και πέρα οι Περιστεριώτες κυριάρχησαν κι έφτασαν με ποιον άλλον, τον Βέλλιο, στην ισοφάριση.

Πριν όμως ο Έλληνας επιθετικός πάρει το... όπλο του και πάλι, ο Ρισβάνης στο 51' με κεφαλιά αστόχησε, όπως και ο Μανούσος μετά από τρομερή κάθετη του Ρόσα στο ίδιο λεπτό. Στο 52' όμως, ο Εσίτι έκανε λάθος, ο Ρόσα έκλεψε και πέρασε αμέσως στον Βέλλιο. Αυτός έκανε απίθανη ντρίπλα στον Κρέσπο, τον απέφυγε και πρόλαβε την έξοδο του Πασχαλάκη για το 2-2.

Οι Περιστεριώτες είχαν ευκαιρία να κάνουν και το 3-2 στο 56', αλλά ο Χαρίσης δεν πρόλαβε την μπάλα μετά το σουτ του Ρόσα.

Ο Κρέσπο τον λύτρωσε...

Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε μετά την είσοδο του Ελ Καντουρί. Εκείνος απείλησε στο 74' με σουτ που έφυγε άουτ. Ενώ για περίπου 15 λεπτά δεν είχαμε κάτι αξιόλογο, όμως στο φινάλε έγινε ένας μικρός χαμός!

Στο 88' ο Μίσιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Καλύβα να μη σηκώνει το σημαιάκι του για οφσάιντ! Το VAR, όμως, έκανε και πάλι σωστά την δουλειά του ακυρώνοντας το τέρμα του στόπερ του ΠΑΟΚ. Τελικά όμως ο «δικέφαλος» του βορρά έφυγε με το τρίποντο από το Περιστέρι, χάρη σε τέρμα του άλλου στόπερ του που ήταν κανονικό!

Συγκεκριμένα στο 91', ο Μίσιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Κρέσπο αυτή τη φορά από κανονική θέση πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-3, δίνοντας μια σπουδαία νίκη στους πρωταθλητές.

MVP: Ελ Καντουρί. Ο άσος του ΠΑΟΚ μπήκε στην αναμέτρηση κι άλλαξε το πρόσωπο του ΠΑΟΚ στο κέντρο. Ο «δικέφαλος», είχε χάσει εξ ολοκλήρου τη μεσαία γραμμή μέχρι και την είσοδο του Ελ Καντουρί ο οποίος του έδωσε ρυθμό, τον ανέβασε στην επίθεση και τελικά ήρθε αυτό το διπλό.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Εσίτι. Ο χαφ του ΠΑΟΚ έκανε ένα πολύ κακό παιχνίδι από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου και μετά. Στο δεύτερο ημίχρονο, είναι ο λόγος που οι πρωταθλητές ισοφαρίστηκαν και γενικά έκανε εύκολα λάθη...

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Βέλλιος. Ο επιθετικός του Ατρόμητου έκανε και πάλι την δουλειά του αλλά αυτό δεν έφτανε. Μαζί με τους Μανούσο, Ρόσα, γύρισαν το παιχνίδι από το 0-2 σε 2-2, και έδειξε πως πλέον έχει βρει για τα καλά τα πατήματά του.

Η ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται ο Εσίτι στη φάση της ισοφάρισης, καθώς πουλά πολύ εύκολα την μπάλα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Αρκετή δουλειά είχαν ο Τζοβάρας αλλά και οι βοηθοί του τόσο εντός αγωνιστικού χώρου, όσο και στο VAR. Αρχικά στο 3', ο ρέφερι ακύρωσε το γκολ του Γούτα για επιθετικό φάουλ του Καχίλα, σε μια φάση που θα συζητηθεί, αλλά και που από το VAR είπαν πως υπάρχει φάουλ. Στη συνέχεια, δεν καταλογίζει πέναλτι σε τράβηγμα του Κρέσπο στον Ρισβάνη, με τους Περιστεριώτες να φωνάζουν αλλά ρέφερι και VAR να έχουν και πάλι την ίδια άποψη... Το ίδιο δεν έγινε όμως στη φάση του 1-2 του Ατρόμητου. Εκεί ο βοηθός Καλύβας, υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Μανούσο, το VAR το είδε και το γκολ του Βέλλιου στη συνέχεια της φάσης μέτρησε κανονικά. «Μαντάρα» τα έκανε και στο δεύτερο ημίχρονο ο βοηθός Καλίβας. Στο 88' δεν σήκωσε το σημαιάκι του στο γκολ του Βαρέλα, που τελικά ακυρώθηκε σωστά από το VAR. Επίσης, αρκετά λάθη έκανε και ο Τζοβάρας στην επανάληψη, με καθαρά φάουλ να μην τα δίνει και στις δύο ομάδες. Γενικά είχαμε μια κακή διαιτησία στο Περιστέρι...

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ίσως το καλύτερο παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος να έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο Περιστέρι! Ατρόμητος και ΠΑΟΚ δεν ήθελαν με τίποτα να χάσουν, όμως οι Περιστεριώτες δεν τα κατάφεραν. Αν και γύρισαν με τεράστια ψυχή από το 0-2, τελικά στο 91'... λύγισαν, με τον ΠΑΟΚ να κάνει το 3 στα 3. Από την άλλη, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έμεινε στους δύο βαθμούς και χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Γιάννης Αναστασίου): Θεοδωράκης, Νάτσος, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Μάντσον, Χαρίσης (89' Ουγκράι), Καχίλα (75' Μπαένα), Μανούσος (80' Ενσικουλού), Ρόσα, Βέλλιος

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι (60' Ελ Καντουρί), Μίσιτς, Λημνιός, Μπίσεσβαρ (60' Ζαμπά), Πέλκας (79' Σβιντέρσκι), Ακπόμ

 

 

www.gazzetta.gr

 

Πηγή: 
Verianet.gr
url