Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Ατρόμητος - Ξάνθη 1-0

Ατρόμητος - Ξάνθη 1-0

Κυριακή, Φεβρουάριος 23, 2020 - 21:40
3 0 0

 

Με το γκολ του Ανδρούτσου ο Ατρόμητος μετά από 43 μέρες θυμήθηκε πως είναι να νικάει! Το 1-0 επί της Ξάνθης, του διατηρεί τις μαθηματικές ελπίδες για πλέι οφ και περιμένει... θαύμα-θαυμάτων την τελευταία αγωνιστική. Το ίδιο ισχύει και για τους ακρίτες. 

Επιτέλους γκολ κι επιτέλους νίκη για τον Ατρόμητο! Μια κεφαλιά του Ανδρούτσου, ήταν αρκετή για τους Περιστεριώτες ώστε να πανηγυρίσουν τη νίκη μετά από έξι αγωνιστικές και να παραμείνουν... ζωντανοί έστω και μαθηματικά στο κυνήγι της εξάδας.

Έτσι έπαιξαν
Ο Σάββας Παντελίδης, παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3. Ο Μανδάς πήρε την θέση του Μέγιερι κάτω από τα γκολπόστ. Στην άμυνα, δεξιά αγωνίστηκε ο Γκάλο, αριστερά ο Νάτσος, ενώ στόπερ ήταν ο Στρούγγης, με τον Ρισβάνη. Αμυντικοί μέσοι ο Χαρίσης με τον Μπουσουλάτζιτς και τον Ραμπέλο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Δεξί εξτρέμ αγωνίστηκε ο Ντε Πο, αριστερό ο Ανδρούτσος και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Μανούσος.

Από την άλλη ο Γιώργος Παράσχος, κατέβασε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Αμπάντ ήταν στο τέρμα, έχοντας στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Μπαξεβανίδη, Καρασαλίδη, Κασάδο, Σόσα. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Τέρκι, Μουλέν, δεξί εξτρέμ ο Σρτάρτζεν, αριστερό ο Ντε Αμορίμ και δεκάρι ο Εντουάρντο. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Κάστρο.

Βρήκε δίχτυα μετά από 43 μέρες!
Το πρώτο ημίχρονο στο Περιστέρι θα ξεχαστεί πάρα μα πάρα πολύ γρήγορα! Είχε μόλις δύο φάσεις και τον Ατρόμητο να καταφέρνει να βρει δίχτυα μετά από 43 ολόκληρες μέρες! Οι δύο ομάδες, είχαν τεράστιο πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι και σε κανένα σχεδόν σημείο στα πρώτα 45 λεπτά δεν μπόρεσαν να βάλουν δύσκολα στην αντίπαλη εστία.

Εξαίρεση η φάση του γκολ του Ατρόμητου. Τότε ο Γκάλο έκανε υπέροχη σέντρα από τα δεξιά, ο Ανδρούτσος πήρε την κεφαλιά και στο 30' έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα του Αμπάντ για το 1-0. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η αναμέτρηση επέστρεψε στην εικόνα που είχε τα προηγούμενα λεπτά, με μοναδική αλλαγή το γεγονός πως ο Ατρόμητος πλέον είχε την κατοχή κι όχι η Ξάνθη.

Οι φιλοξενούμενοι, απείλησαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Συγκεκριμένα, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μουλέν εκτέλεσε φάουλ από αρκετά καλή θέση, αλλά ο Μανδάς έπεσε στην αριστερή του γωνία κι απέκρουσε κρατώντας το προβάδισμα για την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο.

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών από τον Ατρόμητο!
Ο Ατρόμητος που εδώ κι 9 παιχνίδια, όχι απλά δεν μπορούσε να σκοράρει, αλλά ούτε να δημιουργήσει, για 45 λεπτά απέναντι στη Ξάνθη στο δεύτερο ημίχρονο έχανε την μία ευκαιρία πίσω από την άλλη! Οι Περιστεριώτες, έδειξαν ένα πολύ καλό πρόσωπο στο δεύτερο μέρος του αγώνα της Κυριακής και θα μπορούσαν να έχουν καθαρίσει αρκετά νωρίτερα την υπόθεση νίκη.

Πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 48', όταν ο Χαρίσης με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Μανούσο, αυτός έσπασε στον Ενσικουλού ο οποίος δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να κερδίσει τον Αμπάντ. Παρόμοια φάση και στο 56' με τον Ενσικουλού αυτή τη φορά να βρίσκει υπέροχα τον Ντε Πο σχεδόν στο ίδιο σημείο που ήταν στην προηγούμενη φάση εκείνος, αλλά τον Βέλγο να βλέπει κι αυτός τον Αμπάντ να αποκρούει το πλασέ του.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έχασε ακόμα δύο μεγάλες ευκαιρίες στη συνέχεια. Πρώτα στο 65' όταν ο Ντε Πο και πάλι από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα στον Αμπάντ και στη συνέχεια, στο 67', μετά από εκτέλεση φάουλ του Ενσικουλού, ο Ρισβάνης από την μικρή περιοχή αστόχησε σε πλασέ.

Η Ξάνθη δεν απείλησε ποτέ στο δεύτερο ημίχρονο, δεν είχε την παραμικρή απάντηση στο τέρμα του Ανδρούτσου και κάπως έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους, με τους Περιστεριώτες να έχουν τις ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, αλλά να μην τις εκμεταλλεύονται.

MVP: Χαρίσης. Ο Έλληνας μέσος έκανε ίσως το καλύτερό του παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Πολύ σταθερό στη μεσαία γραμμή, με σωστές μεταβιβάσεις βοήθησε αρκετά την ομάδα του και στο επιθετικό και στο αμυντικό κομμάτι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κάστρο. Ο επιθετικός της Ξάνθης δεν φάνηκε καθόλου στην αναμέτρηση. Δεν κατάφερε να φανεί στιγμή στο παιχνίδι και να απειλήσει την εστία του Ατρόμητου.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ανδρούτσος. Ίσως κι αυτός να έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τον Ατρόμητο. Σκόραρε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, ενώ είχε αρκετά καλή παρουσία και στο δεύτερο ημίχρονο, με αρκετές μπαλιές στην επίθεση της ομάδας του.

Η ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται ο Μπαξεβανίδης που χάνει στην πλάτη του τον Ανδρούτσο και... κρεμάει την ομάδα του στη φάση του γκολ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Η διαιτησία του Σκουλά ήταν καλή. Δεν είχε αρκετές δύσκολες φάσεις να αντιμετωπίσει, συμβουλεύτηκε το VAR σε μια περίπτωση για κάτι πάνω στον Στρούγγη μετά από εκτέλεση φάουλ, όπου τελικά δεν υπήρχε κάτι. Γενικά παίρνει καλό βαθμό.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ατρόμητος επέστρεψε στις νίκες μετά από 6 αγωνιστικές και στα γκολ μετά από 9 παιχνίδια! Η νίκη αυτή τον κρατά μαθηματικά... ζωντανό στο κυνήγι της εξάδας, ωστόσο χρειάζεται ένα «θαύμα» για να το πετύχει. Από την άλλη η Ξάνθη παρουσίασε ένα αρκετά κακό πρόσωπο, δεν απείλησε σχεδόν ποτέ στο παιχνίδι και δίκαια ηττήθηκε.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μανδάς, Γκάλο, Νάτσος, Στρούγγης, Ρισβάνης, Χάρισης, Μπουσουλάτζιτς, Ανδρούτσος (88' Μπαένα), Ντε Πο (74' Ούμπιδες), Ραμπέλο (46' Ενσικουλού), Μανούσος

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης (76' Ντουρίτσκοβιτς), Εντουάρντο (69' Φοσέ), Σόσα, Κασάδο, Καρασαλίδης, Μουλέν, Στάρτζεον, Κάστρο, Ντε Αμορίμ (50' Μπαριέντος), Τέρκι

 

www.gazzetta.gr

Πηγή: 
Verianet.gr
url