Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Εκκρεμότητες και γ’ αξιολόγηση στο επίκεντρο του Eurogroup

Εκκρεμότητες και γ’ αξιολόγηση στο επίκεντρο του Eurogroup

Τετάρτη, Σεπτέμβριος 13, 2017 - 08:25
56 0 0

 

 Οι εκκρεμότητες που υπάρχουν από τη δεύτερη αξιολόγηση, ο οδικός «χάρτης» της τρίτης αξιολόγησης καθώς και επίμαχα ζητήματα όπως αυτό της υπόθεσης Γεωργίου, θα κληθεί να συζητήσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τους ευρωπαίους ομολόγους τους, κατά το άτυπο Eurogroup της Παρασκευής, που θα πραγματοποιηθεί στο Ταλίν της Εσθονίας

Ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει τις δράσεις της ελληνικής κυβέρνησης, κατά τους τελευταίους δύο μήνες, κάνοντας μια μίνι-καταγραφή και απολογισμό για τα πεπραγμένα. Στην ατζέντα της συζήτησης, οι εκκρεμότητες εκ μέρους της Αθήνας, θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς, με τους εταίρους να ζητούν στοιχεία τόσο για τη πορεία των αποκρατικοποιήσεων όσο και για τα σημαντικά θέματα των αλλαγών στο Δημόσιο και της αντιμετώπισεις των «κόκκινων δανείων».

Στο σημειωματάριο των ευρωπαίων εταίρων είναι και το ζήτημα της καθυστέρησης στην έκδοση νέων συντάξεων, καθώς η ελληνική πλευρά δεν έχει σημειώσει επαρκή αποτελέσματα, όπως επίσης και η υπόθεση Γεωργίου που βρίσκεται και πάλι σε πρώτο πλάνο.

Επίσης, όπως προκύπτει και από τις επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται στην Αθήνα, τα δημοσιονομικά ζητήματα που αφορούν το 2017 και το 2018.

 

 

www.sofokleousin.gr

Πηγή: 
Verianet.gr