Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Φωτεινή Αραμπατζή: Μείωση φόρων, γενναίο άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα, ανάταξη της κτηνοτροφίας, πάταξη των ελληνοποιήσεων, βασικές προτεραιότητες της αγροτικής μας πολιτικής

Φωτεινή Αραμπατζή: Μείωση φόρων, γενναίο άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα, ανάταξη της κτηνοτροφίας, πάταξη των ελληνοποιήσεων, βασικές προτεραιότητες της αγροτικής μας πολιτικής

Δευτέρα, Ιούλιος 22, 2019 - 01:49
34 0 0

 

Σκληρή διαπραγμάτευση για τη νέα ΚΑΠ μετά τους μοιραίους χειρισμούς ΣΥΡΙΖΑ 

Αγώνας δρόμου για την απορρόφηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας

 

Την ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητας του Αγροτικού Τομέα με δόγμα τη μείωση των φόρων, το γενναίο άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα και την ανάκαμψη της κτηνοτροφίας με έμφαση στην καθημαγμένη αιγοπροβατοτροφία και την πάταξη της μάστιγας των ελληνοποιήσεων έθεσε ως βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Φωτεινή Αραμπατζή, μιλώντας σήμερα επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Στην πρώτη ομιλία της ως Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η κα Φωτεινή Αραμπατζή εξέπεμψε το μήνυμα ότι, αντίθετα με την απελθούσα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί των ημερών της οποίας, το αγροτικό εισόδημα δέχθηκε «λυσσαλέα επίθεση», -παραθέτοντας επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και Eurostat- «ως Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θεωρούμε τους παραγωγούς κομματικούς πελάτες ούτε επιχειρούμε να κερδοσκοπήσουμε εκλογικά στην όποια αδυναμία τους. Εμείς επενδύουμε πολιτικά στη δύναμή τους. Γιατί η δύναμή τους, είναι η δύναμη της Ελλάδας».

Η κα Αραμπατζή επισήμανε ότι «δεν υποσχόμαστε μαγικές λύσεις, αλλά δουλειά, συνέπεια και αγώνα δρόμου για το χαμένο χρόνο» και στο πλαίσιο αυτό διαβεβαίωσε για:

-τη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών των παραγωγών

-την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων και χρηματοδοτικών εργαλείων με αναπτυξιακό προσανατολισμό

-τη μείωση της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας για να μην ξοδεύουν οι παραγωγοί τον περισσότερο χρόνο στα χαρτιά παρά στην παραγωγή

-την αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών και στρεβλώσεων με αποκορύφωμα τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ

-την ενθάρρυνση –με φορολογικά κίνητρα– της σύστασης και συμμετοχής σε Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών σε Γεωργία και Αλιεία. «Χωρίς υγιή, μεγάλα συνεταιριστικά σχήματα, χωρίς δημοπρατήρια αγροτικών προϊόντων, δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον στις εξαγωγές», σημείωσε.

Παράλληλα, η κα Φωτεινή Αραμπατζή

-προανήγγειλε «σκληρή μάχη για να εξασφαλισθεί από εθνικούς πόρους η εξισωτική αποζημίωση το 2019 και το 2020», αφού συνέβη το πρωτάκουστο, αυτή να κατασπαταληθεί εμπροσθοβαρώς και ρουσφετολογικά από την απελθούσα Κυβέρνηση

-ιεράρχησε ως «επείγουσα προτεραιότητα» την ολοκλήρωση των οριστικών σχεδίων βόσκησης για τη διασφάλιση των οριστικών δικαιωμάτων και των επιδοτήσεων των κτηνοτρόφων στη νέα ΚΑΠ

-διαμήνυσε ότι «η εποχή της αλλεργίας στους ελέγχους τελείωσε οριστικά στις 7 Ιουλίου» επαναβεβαιώνοντας πως «η νομιμότητα, το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον είναι αδιαπραγμάτευτα για τη νέα Κυβέρνηση».

Στο «όργιο ελληνοποιήσεων», στο οποίο «μαζί με τη ληστρική φοροεπιδρομή και τη στρεβλή διανομή της εξισωτικής σε βάρος των πραγματικών δικαιούχων» απέδωσε την κατάρρευση των τιμών γάλακτος και την άρον - άρον εκποίηση ζωικού κεφαλαίου στην αιγοπροβατοτροφία, αντέταξε την υλοποίηση της «Συμφωνίας Σωτηρίας» 7 Σημείων.

Βασικοί άξονες της πολιτικής της Κυβέρνησης, όπως εξήγησε, είναι η εγκαθίδρυση αποτελεσματικού, αυστηρού και δίκαιου συστήματος ολιστικού ελέγχου από το στάβλο μέχρι το ράφι, η διάθεση αποκλειστικά για ελέγχους των εισφορών, που καταβάλουν οι κτηνοτρόφοι και τυροκόμοι ετησίως στον ΕΛΓΟ, η θεσμοθέτηση της αφαίρεσης αδείας ΠΟΠ για τους μεταποιητές, που αισχροκερδούν ελληνοποιώντας προϊόντα.

Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε ειδική αναφορά στον τομέα της Αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών. Υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ έχει τη βούληση να επενδύσει στην ενθάρρυνση της εξωστρέφειάς του (εξάγεται το 80% της παραγωγής) και να «τρέξει» ιλιγγιωδώς το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας, εξ αιτίας της ανησυχητικής απορρόφησης του. Όσον αφορά στα αναπτυξιακά μέτρα και τις θεσμικές παρεμβάσεις όπως η ολοκλήρωση του ειδικού χωροταξικού σχεδιασμού, η προώθηση της ίδρυσης Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιέργειας – ΠΟΑΥ και ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου ίδρυσης και λειτουργίας μονάδων, είναι προαπαιτούμενα, όπως είπε.

Η κα Αραμπατζή αναφέρθηκε και στις «συνέπειες της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών, θέμα που μας και με πονάει», όπως είπε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας στις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για «υπεράσπιση των μακεδονικών προϊόντων και στήριξη των Ελλήνων παραγωγών με ένα συγκροτημένο σχέδιο ενάντια στους κινδύνους παραποίησης από τον Βόρειο γείτονά μας, με προστασία του brand “Μακεδονία”, με κατοχύρωση περισσότερων μακεδονικών προϊόντων ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ στην Ε.Ε. και με την αυτόματη απονομή του σήματος “GR”».

Όσον αφορά στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για τη νέα ΚΑΠ κι αφού καταλόγισε «διαπραγματευτική αφωνία» στην απελθούσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «θα πολεμήσει με κάθε τρόπο προτάσεις όπως αυτή της 11ης Ιουνίου των χωρών της Βαλτικής και Visegrand για άμεση, πλήρη εξωτερική σύγκλιση, που στην πράξη σημαίνει μείωση των ελληνικών επιδοτήσεων κατά 50%».

 
Πηγή: 
Verianet.gr