Αρχική / Νέα Της Βέροιας / «Η γνώση της Ιστορίας είναι ασπίδα για τις προκλήσεις του μέλλοντος»!!! – Η συγκλονιστική ομιλία του Μανούσου Μανουσάκη στην εκδήλωση της ΕΛ Νάουσας (βίντεο)

«Η γνώση της Ιστορίας είναι ασπίδα για τις προκλήσεις του μέλλοντος»!!! – Η συγκλονιστική ομιλία του Μανούσου Μανουσάκη στην εκδήλωση της ΕΛ Νάουσας (βίντεο)

Κυριακή, Ιανουάριος 19, 2020 - 10:44
28 0 0

 

Συγκλονιστική ομιλία του Μανούσου Μανουσάκη στην εκδήλωση της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας, εκδήλωση παρουσίασης του ημερολογίου «Πόντος»

Προσκεκλημένος ο σπουδαίος σκηνοθέτης πραγματοποίησε μια συγκλονιστική ομιλία, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους, βάζοντας το δάχτυλο στην πληγή

«Κάνουμε αυτή τη σειρά (Το Κόκκινο ποτάμι)  για να πούμε ότι αγαπάμε την Ελλάδα χωρίς να μας χαρακτηρίσουν ακροδεξιούς και φασίστες. Εμείς οι Έλληνες έχουμε εκχωρήσει το δικαίωμα της φιλοπατρίας και τα εθνικά μας σύμβολα στα ακροδεξιά μορφώματα. Την αγάπη για την Πατρίδα την έχουμε χαρακτηρίσει «εθνικισμό». Είμαστε ίσως η μοναδική χώρα στον κόσμο που το έχει καταφέρει αυτό. Και το κατάφερε ο κοντόφθαλμος, ευτελής τυχοδιωκτικός κομματισμός.» 

«Η πολιτική της Τουρκίας σήμερα είναι πανομοιότυπη με την πολιτική του Κεμάλ 100 χρόνια πριν. «Κάνω ό,τι θέλω και σέρνω από τη μύτη τους πάντες»..

Η ομιλία του Μανούσου Μανουσάκη στην παρουσίαση του ημερολογίου της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας 18/1/2020

https://www.youtube.com/embed/weIZBVxYq74

 

Πηγή: 
Verianet.gr
url