Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Πέθανε ο Νάνος Βαλαωρίτης

Πέθανε ο Νάνος Βαλαωρίτης

Παρασκευή, Σεπτέμβριος 13, 2019 - 14:51
3 0 0

 

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής, πεζογράφος, δοκιμιογράφος και θεωρητικός της λογοτεχνίας, Νάνος Βαλαωρίτης, το βράδυ της Πέμπτης σε ηλικία 98 ετών. Η ζωή και το σπουδαίο έργο που αφήνει παρακαταθήκη.
 
 
Πέθανε ο σημαντικός Έλληνας ποιητής, πεζογράφος, δοκιμιογράφος και θεωρητικός της λογοτεχνίας, Νάνος Βαλαωρίτης, το βράδυ της Πέμπτης, σε ηλικία 98 ετών.
 
Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο ποιητής, δημοσιογράφος και εκδότης, Ντίνος Σιώτης.
 
Στην ανάρτησή του έγραψε:
 
"Χθες βράδυ χάσαμε τον Νάνο, τον Νάνο τον Βαλαωρίτη, τον Νάνο όλων μας, τον Νάνο που σημάδεψε όσο λίγοι , με τις πολλές του ιδιότητες, τα ελληνικά γράμματα. Έφυγε πλήρης ποίησης και ημερών στα 98 του χρόνια, αφού έζησε μια πλούσια σε πολλά αγαθά ζωή. Γενναίος, αιρετικός, απρόβλεπτος, όπως αρμόζει στους γνήσιους σουρεαλιστές, άφησε τα ίχνη του να τα ακολουθούμε όσο μπορούμε."
 
Φίλοι και συνάδελφοι του Νάνου Βαλαωρίτη, όπως και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και οι φορείς τους, τον αποχαιρέτησαν μέσω αναρτήσεων στα social media.
 
Ο Νάνος Βαλαωρίτης υπήρξε ένας σπουδαίος διανοούμενος και το διαχρονικό έργο που αφήνει πίσω του ως παρακαταθήκη, αποτελεί σημαντικό ορόσημο της χώρας μας και όχι μόνο.
 
 
 
 
Πηγή: 
Verianet.gr
url