Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Σπαγγέτι με γαρίδες και «τριλογία» ντομάτας

Σπαγγέτι με γαρίδες και «τριλογία» ντομάτας

Δευτέρα, Φεβρουάριος 12, 2018 - 21:17
141 0 0

 

Μια ωραία γαριδομακαρονάδα για να περιποιηθείτε τους καλεσμένους σας στο γιορτινό τραπέζι. Τα ζυμαρικά και το σωστό μαγείρεμα θα κάνουν τη διαφορά.

Υλικά
500γρ. Μακαρόνια Σπαγγέτι Νο 6 ΟΜΙΚΡΟΝ
25 γαρίδες
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
10 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι Τομάτα Στον Τρίφτη ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
1½ φλιτζάνι Τοματάκια Ολόκληρα Αποφλοιωμένα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, σε κύβους
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
150γρ. τυρί Σαν Μιχάλη τριμμένο

 

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τις γαρίδες: Καθαρίζετε προσεκτικά τις ωμές γαρίδες από τα κεφάλια και από τα κελύφη τους. Με ένα μαχαίρι τις χαράζετε κατά μήκος της πλάτης και αφαιρείτε το εντεράκι τους. Τις πλένετε και τις φυλάτε στο ψυγείο. Βράζετε τα κεφάλια και τα κελύφη σε 2 λίτρα νερό για μισή ώρα. Τα σουρώνετε και κρατάτε το ζωμό στην άκρη.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε, σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Ρίχνετε τις λιαστές ντομάτες. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε τον βασιλικό και προσθέτετε την Τομάτα Στον Τρίφτη και τα Τοματάκια. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να μελώσει, χωρίς όμως να πήξει πάρα πολύ.

Ετοιμάζετε τα μακαρόνια: Βράζετε το ζωμό που κρατήσατε σε μια κατσαρόλα, προσθέτοντας λίγο αλάτι. Ρίχνετε τα σπαγγέτι και τα βράζετε μέχρι να γίνουν «al dente». Τα σουρώνετε και μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν αδειάζετε τη μισή σάλτσα. Ρίχνετε από πάνω τα σπαγγέτι και ανακατεύετε καλά.

Ζεσταίνετε την υπόλοιπη σάλτσα μέχρι να πάρει βράση και ρίχνετε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Σερβίρετε τα σπαγγέτι σε μεγάλη πιατέλα ρίχνοντας από πάνω τις γαρίδες με την υπόλοιπη σάλτσα και το τριμμένο Σαν Μιχάλη. 

 

Πηγή: olivemagazine.gr

Πηγή: 
Verianet.gr
url