Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ημαθίας - Σε πλήρη ετοιμότητα! (βίντεο)

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ημαθίας - Σε πλήρη ετοιμότητα! (βίντεο)

Τετάρτη, Νοέμβριος 30, 2016 - 16:32
522 0 0

Πραγματοποιήθηκε, όπως ήταν προγραμματισμένη, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ημαθίας.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας και συνέπεσε με την πρώτη εμφάνιση έντονων καιρικών φαινομένων στην Ημαθία.

Τη συνεδρίαση άνοιξε ο Αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Καλαϊτζίδης ο οποίος στη συνέχεια, απαντώντας στην τοποθέτηση του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας  Θράκης, κ. Μαμαρίκα, υπογράμμισε ότι διάθεση για προσφορά υπάρχει από την πλευρά των υπηρεσιών, των θεσμικών οργάνων και των πολιτών, αλλά δεν επαρκούν τα κονδύλια που διατίθεται, για την υλοποίηση αναγκαίων έργων.

Το συντονισμό της συνδρίασης είχε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ημαθίας, Γιώργος Μπαρμπαρούσης, ο οποίος παρουσίασε μια σειρά από έργα, προσπάθειες και δράσεις που έχουν γίνει στο νομό.

Ακολούθησε εκτενής εισήγηση από τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστο Μαμαρίκα.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από πλευράς της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, της αστυνομίας, του Στρατού, όπως επίσης και από υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων και φορέων.

Μεταξύ άλλων υπογραμμίστηκε η ανάγκη να θεσμοθετηθεί η συνεδρίαση του οργάνου νωρίτερα χρονικά, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος χρόνος προετοιμασίας εν όψει των καιρικών φαινομένων.

Επίσης υπήρξε προβληματισμός και προτάσεις σχετικά με την έγκαιρη ενημέρωση μαθητών και γονέων στις περιπτώσεις που κρίνεται ότι δε μπορεί να λειτουργήσει κάποια σχολείο.
Από πλευράς εθελοντικών ομάδων τέθηκε το ζήτημα της κάλυψης των αναγκαίων μέσων μετακίνησης

Σε συνολικό επίπεδο οι αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς δήλωσαν την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των όποιων έκτακτων αναγκών προκύψουν.

Σε λίγο βίντεο όλη η συνεδρίαση

 

 

Πηγή: 
Verianet.gr
url