Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Τοποθετώντας έναν καναπέ γωνία

Τοποθετώντας έναν καναπέ γωνία

Κυριακή, Ιανουάριος 19, 2020 - 10:44
99 0 0

 

Σε ένα αρκετά ευρύχωρο σαλόνι είναι πολύ πιθανό να βρούμε τοποθετημένο έναν καναπέ γωνία. Μπορεί να είναι υφασμάτινος ή δερμάτινος, με μεγάλα και μικρά μαξιλάρια, σε μοντέρνα χρώματα, έντονα ή γήινα, με μοτίβα ή χωρίς. 

Πάντα, βέβαια, όταν αποφασίζουμε να επενδύσουμε σε έναν καναπέ γωνία είμαστε προσεκτικοί στο μέγεθος που θα διαλέξουμε και κοιτάμε πώς θα ταιριάξουμε τα χρώματα και τα μοτίβα του καναπέ με την υπόλοιπη διακόσμηση και το στυλ του σαλονιού, καθώς και με τα υπόλοιπα έπιπλα.

Ωστόσο, πολλές φορές παραβλέπουμε να σκεφτούμε ένα εξίσου σημαντικό πράγμα μετά την αγορά του καναπέ γωνία. Πού ακριβώς είναι καλύτερα να τον τοποθετήσουμε για να ενταχθεί αρμονικά στο σαλόνι μας με τα υπόλοιπα έπιπλα και να μην κάνει τον χώρο να φαίνεται μικρός;

Πώς να τοποθετήσετε έναν γωνιακό καναπέ;

  • Μετρήστε τις διαστάσεις του χώρου σας, ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο μέγεθος του καναπέ γωνία.

  • Προτού αποφασίσετε σε ποιο σημείο του σαλονιού θα τοποθετήσετε τον καναπέ γωνία, διαχωρίστε τον καναπέ από τα υπόλοιπα είδη, καθώς το μήκος αυτού του μοντέλου φτάνει ως τα τρία μέτρα και σε κάθε του πλευρά υπάρχει η λεγόμενη πλάτη.

  • Μπορείτε να τον τοποθετήσετε, έτσι ώστε να ακουμπάνε και οι δύο πλευρές του σε τοίχους του σπιτιού ή μόνο σε ένα, με τη μια πλευρά του να παραμένει ελεύθερη. 

  • Σε κάθε περίπτωση, η τοποθέτηση του καναπέ γωνία πρέπει να ακολουθεί και τη διαρρύθμιση του χώρου. Αν για παράδειγμα, το σαλόνι σας είναι μακρόστενο, η πιο μεγάλη πλευρά του πρέπει να συμφωνεί με αυτές τις διαστάσεις και να τις ακολουθεί, για να εξοικονομήσετε χώρο.

  • Αν ο χώρος σας είναι ενιαίος με αυτόν της κουζίνας, τοποθετήστε τον στο κέντρο του προκειμένου να διαχωρίσετε τα δυο μέρη. Συμπληρώστε το κενό στο πίσω μέρος του με βοηθητικά μικρά έπιπλα ή με φυτά.

  • Είναι επίσης πολύ σημαντικό, ο καναπές να είναι στραμμένος προς το φως. Αυτό δίνει την αίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος και φυσικά το σαλόνι μας είναι πάντα φωτεινό.

  • Η τηλεόραση είναι ένα στοιχείο που μπορεί να καθορίσει τη θέση του καναπέ γωνία, καθώς θα πρέπει να βρίσκεται απέναντι - και στη μέση περίπου - της μεγαλύτερης πλευράς του.

  • Οι διαστάσεις του ίδιου του καναπέ τον κάνουν να καταλαμβάνει αρκετό από το χώρο στο σαλόνι σας. Για το λόγο αυτό, φροντίστε ώστε τόσο το μέγεθος του όσο και η θέση του δεν θα εμποδίζουν την κυκλοφορία σας μέσα στο σπίτι σε καθημερινή βάση, κλείνοντας τους διαδρόμους.

Ένας γωνιακός καναπές προσφέρει επιβλητικότητα στον χώρο λόγω του όγκου του. Όμως, πρέπει να προσέξουμε ποιο είναι το πιο κατάλληλο σημείο για να τον τοποθετήσουμε, ώστε να μην μικρύνει ή σκοτεινιάσει ο χώρος μας. Κάνουμε λοιπόν τις κατάλληλες επιλογές με έπιπλα Sofa.gr.

 

 

Πηγή: 
Verianet.gr