Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Βέροια: Δημοτικό Συμβούλιο - Ανακάλυψαν "παρασκήνια"... (βίντεο)

Βέροια: Δημοτικό Συμβούλιο - Ανακάλυψαν "παρασκήνια"... (βίντεο)

Πέμπτη, Οκτώβριος 12, 2017 - 11:10
184 0 0

 

Συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, με δύο διαδοχικές διαδικασίες, καθώς η πρώτη αφορούσε την "Έγκριση ή μη απολογισμού, ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης Δήμου Βέροιας, διαχειριστικής περιόδου 2016", η οποία προβλέπεται να είναι αυτοτελής.

Ακολούθησε η τακτική συνεδρίαση με 46 θέματα στην ημερήσια διάταξη, όπου το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε - όπως πάντα - στο πεδίο των ερωτήσεων και των προ ημερήσιας διάταξης ζητημάτων.

Ήταν μια συνεδρίαση "σημαδιακή", καθώς κινήθηκε σε καθαρά προεκλογικές λογικές, δίνοντας ουσιαστικά το στίγμα του τι επίκειται να ακολουθήσει στη συνέχεια.

Μπορεί να βρισκόμαστε σε ικανή χρονική απόσταση από το 2019 που θα γίνουν Δημοτικές εκλογές, αλλά "τα μαχαίρια" έχουν βγει για τα καλά...

Η συμπολίτευση, δια των "οπλαρχηγών" της έδειξε ότι χαράζει γραμμή επίθεσης κατά πάντων, επιθυμώντας προφανώς να πάει στις κάλπες έχοντας τους "απέναντι" υπό καθεστώς φόβου...

Διαφορετικά δεν εξηγείται η επίθεση που δέχτηκε σύμβουλος της αντιπολίτευσης επειδή προσέφυγε σε αρμόδια όργανα για απόφαση σχετικά με τη γέφυρα Κούσιου.

Ο συμπολίτευση φαίνεται ότι δεν αναγνωρίζει στην αντιπολίτευση τον θεσμικό  ρόλο που έχει να ελέγχει την διοίκηση του Δήμου.

Έτσι προέκυψε το πρωτοφανές φαινόμενο, δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης να δέχεται επίθεση επειδή άσκησε τα καθήκοντά του!!!

Μάλιστα η επίθεση περιλάμβανε και στοιχεία απόπειρας λοιδορίας, καθώς στον Δημοτικό Σύμβουλο επιχειρήθηκε να του αποδοθούν και άλλες προθέσεις  που ο ίδιος ουδέποτε διατύπωσε, αλλά και "παρασκηνιακές μεθοδεύσεις" μόνο και μόνο επειδή παρέστη σε ελεγκτική Επιτροπή με δικηγόρο...

Σχετικό άρθρο: Βέροια: Τι και ποιος φοβάται τον έλεγχο;

Κατά τα άλλα η διαδικασία κύλησε στα γνωστά μοτίβα και με μοναδικό θέμα στο οποίο έγινε μακρά συζήτηση ήταν το πρώτο που αφορούσε " Έγκριση ή μη α) μεταφοράς μέρους των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου στην Τ.τ.Ε., β) δημιουργίας λογαριασμού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και γ) εξουσιοδότησης του Δημάρχου"

Τελικά μετά από αρκετή ώρα συζήτηση και κάποιες ενδοπαραταξιακές τριβές, ψηφίστηκε η εισήγηση...

Στα αξιοσημείωτα η παρουσία της αντιπολίτευσης και η τοποθέτηση του Κώστα Καραπαναγιωτίδη στην πρώτη συνεδρίαση ο οποίος μετά από πολύ καιρό εμφανίστηκε με διάθεση και κριτικό λόγο.

Μάλιστα σε κάποιο σημείο δε δίστασε να ακουμπήσει "ευαίσθητα" ζητήματα, όταν έθεσε το ερώτημα: "Δεν αναρωτιέστε γιατί κανείς από τους δημοσιογράφους δεν σας αντιπολιτεύεται; Η σας φοβούνται ή κάτι άλλο συμβαίνει"!!!

Βέβαια στο "κανείς" υπήρχαν αντιδράσεις, αλλά προφανώς ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εννοούσε την κρίσιμη "ομάδα" των ΜΜΕ....

Όλη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε βίντεο για να έχετε πλήρη και απολύτως αντικειμενική ενημέρωση

Βέροια - Δημοτικό συμβούλιο - Έγκριση απολογισμού, ισολογισμού και αποτελεσμάτων 2016

https://www.youtube.com/embed/0thMlHMlsrw

Βέροια - Δημοτικό συμβούλιο - προ ημερήσιας διάταξης

https://www.youtube.com/embed/iudSXE14T_I

 

Πηγή: 
Verianet.gr
url