Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Βέροια: Ως «εξασφάλιση μέσων προστασίας άμαχου πληθυσμού» - 20.000 ευρώ για προμήθεια σειρήνων από το Δήμο

Βέροια: Ως «εξασφάλιση μέσων προστασίας άμαχου πληθυσμού» - 20.000 ευρώ για προμήθεια σειρήνων από το Δήμο

Πέμπτη, Οκτώβριος 22, 2020 - 08:40
30 0 0

 

Ως «εισφορά για την εξασφάλιση μέσων προστασίας άμαχου πληθυσμού» αναφέρεται η προμήθεια σειρήνων από τον Δήμο Βέροιας.

Σύμφωνα με την αρχική ανάρτηση στη «Διαύγεια», ο Δήμος Βέροιας θα δαπανήσει 20.000 ευρώ (για την ακρίβεια 19.902 ευρώ) για να προσθέσει στον εξοπλισμό του και να εγκαταστήσει σειρήνες οι οποίες με τον χαρακτηριστικό τους ήχο θα ειδοποιούν τον «άμαχο πληθυσμό» σε περιπτώσεις εξαιρετικών περιπτώσεων έκτακτης ανάγκης.

Η σχετική προμήθεια πραγματοποιείται από το Τμήμα Ηελκτρομηχανολογικών Έργων και φέρει την υπογραφή του αρμόδιου αντιδημάρχου Τεχνικών.

Θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον και χρήσιμο να ενημερώσει ο Δήμος Βέροιας για τους λόγους που προέβη στη σχετική δαπάνη για μια τέτοιου είδους προμήθεια. 

Κρίθηκε αναγκαίο για κάποιους λόγους; Μήπως ο Δήμος έχει κάποια «ιδιαίτερη εσωτερική πληροφόρηση» που καθιστά αναγκαία τη λήψη τέτοιων μέτρων; 

Υπενθυμίζεται ότι στη Βέροια υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα σειρήνων και μάλιστα κατά καιρούς γίνονται και δοκιμές για την ομαλή λειτουργία του, μετά από σχετική ενημέρωση του κοινού ώστε να ην ανησυχήσει στο άκουσμα του ανατριχιαστικού ήχου.

Η χρήση των σειρήνων (που ευχόμαστε να μην ηχήσουν ποτέ) προβλέπεται από σχετικούς κανόνες με την κύρια ευθύνη να την έχουν οι στρατιωτικές υπηρεσίες. 

Σε εξαιρετικά έκτακτες περιπτώσεις η χρήση τους προβλέπεται από την Πολιτική προστασία.

Η προμήθεια σειρήνων από το Δήμο Βέροιας προκαλεί εύλογα ερωτήματα. 

Θα ήταν σίγουρα χρήσιμο να δοθεί μια εξήγηση. 

 

 

Πηγή: 
Verianet.gr
url