Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Βέροια: Ουρές στις τράπεζες – Καμιά πρόβλεψη για ασφαλή τρόπο πληρωμής των συντάξεων - Παρέμβαση της αστυνομίας

Βέροια: Ουρές στις τράπεζες – Καμιά πρόβλεψη για ασφαλή τρόπο πληρωμής των συντάξεων - Παρέμβαση της αστυνομίας

Δευτέρα, Μάρτιος 30, 2020 - 11:44
31 0 0

 

Σε ανοιχτούς χώρους συνάθροισης μετατράπηκαν από το πρωί τα σημεία εισόδου τραπεζών και ΑΤΜ.

Το φαινόμενο σύνηθες  στην προ κορονοϊου εποχή, κατά την ημέρα πληρωμής των συντάξεων, επαναλήφθηκε και στις εξαιρετικά έκτακτες συνθήκες των ημερών. Και μάλιστα με το μεγαλύτερο ποσοστό των συγκεντρωμένων να ανήκει στις λεγόμενες «ευπαθείς κοινωνικές ομάδες» άνω των 60 ετών.

Το φαινόμενο παρατηρήθηκε κυρίως μπροστά στις εισόδους των υποκαταστημάτων δύο τραπεζών όπου και ο χώρος δεν δίνει την δυνατότητα μεγάλων αποστάσεων μεταξύ των ατόμων που βρίσκονται σε αναμονή.

Αντίθετα εκεί που οι συνθήκες το επέτρεπαν – σε άλλη υπηρεσία – οι αναμένοντες κρατούσαν με «ευλάβεια» τις αποστάσεις και περίμεναν υπομονετικά.

Αστυνομικοί προσπαθούσαν – όπου υπήρχε αυξημένη συγκέντρωση ατόμων – να πείσει τον κόσμο να απλωθεί όσο γινότανε περισσότερο και όσο το επέτρεπαν οι συνθήκες του χώρου και να κρατηθούν όσο ηταν δυνατόν, μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, όπως φάνηκε, το θέμα αυτό αφέθηκε στην τύχη του και δεν υπήρξε καμιά πρόβλεψη.

Είναι γνωστό ότι την ημέρα καταβολής των συντάξεων παρατηρείται πολυκοσμία μπροστά από τα καταστήματα των τραπεζών. Κάτι που ήταν αναμενόμενο σε ακόμη μια μέρα πληρωμής συντάξεων. Υπάρχουν ανάγκες και οι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι – με μάσκες και κίνδυνο – να βρούνε τρόπο να πάρουν χρήματα για να πληρώσουν ώστε να προμηθευτούν τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους προϊόντα.

Με δεδομένο ότι η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα, είναι απαραίτητο να βρεθεί – τουλάχιστον για το διάστημα αυτό – ένας τρόπος ώστε οι άνθρωποι – ηλικιωμένοι συνταξιούχοι – να μην αναγκάζονται να ταλαιπωρούνται και να μπαίνουν σε κίνδυνο προκειμένου να πάρουν τα αναγκαία χρήματα της σύνταξής τους.

 

 

Πηγή: 
Verianet.gr