Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Βέροια: Πραγματοποιήθηκε ημερίδα για την καλλιέργεια κηπευτικών υπό κάλυψη

Βέροια: Πραγματοποιήθηκε ημερίδα για την καλλιέργεια κηπευτικών υπό κάλυψη

Δευτέρα, Νοέμβριος 13, 2017 - 22:37
93 0 0

 

Νιώθουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι που πολύς κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια μας, συμμετέχοντας στις εργασίες της Επετειακής Ημερίδας για την Καλλιέργεια κηπευτικών υπό κάλυψη. Οι παρευρισκόμενοι στην φιλόξενη αίθουσα του Επιμελητηρίου Ημαθίας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από καταρτισμένους επιστήμονες για την διατροφική αξία των κηπευτικών, τις σύγχρονες τεχνολογίες και τεχνικες για την αειφορική παραγωγή κηπευτικών, αλλά και για τα προσεχή επενδυτικά προγράμματα που μπορούν να αποτελέσουν εργαλεία για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού. Τονίσθηκε ιδιαίτερα η ανάγκη της δημιουργίας συλλογικού φορέα, ώστε οι παραγωγοί να αποτελέσουν μετρήσιμο μέγεθος στην αγορά όπως και η πιστοποίηση των προϊόντων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως "διαβατήριο" για νέες αγορές. Χρέος μας θεωρήσαμε να εξάρουμε την πρωτοβουλία των δύο ανθρώπων που ξεκίνησαν την καλλιέργεια κηπευτικών σε θερμοκήπια στον Άγιο Γεώργιο ΠΕΝΗΝΤΑ χρόνια πριν. Ο Ταυρίδης Αρης και ο Σταύρογλου Σταύρος με τα ελάχιστα μέσα της επόχης, αναζήτησαν την τεχνογνωσία και τόλμησαν να ξεκινήσουν μία δραστηριότητα που μισό αιώνα μετά αποτελεί την βασική πηγή εισοδήματος των παραγωγών του Αγίου Γεωργίου.

Για την πραγματοποίηση της Ημερίδας σημαντική ήταν η βοήθεια από το Επιμελητήριο Ημαθίας, συνεπής για μία ακόμη φορά στην στήριξη των προσπαθειών ανάδειξης των τοπικών προϊόντων. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κ Γιάγκογλου Αναστάσιο που προλόγισε την Ημερίδα μας και το διοικητικό προσωπικό, την Μαρία και την Αλίνα που με ένα χαμόγελο στα χείλη ήταν πάντα πρόθυμες να βοηθήσουν.

Στα πλαίσια της Ημερίδας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18/11/17 εκπαιδευτική επίσκεψη στο αγρόκτημα του Πανεπιστημιου Θεσσαλίας όπου οι αγρότες θα μπορέσουν να δουν τις πρότυπες εγκαταστάσεις και να ενημερωθούν στο πεδίο από την ερευνητική ομάδα του εργαστηρίου.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Αντωνίου, η Βουλευτής Ημαθίας κα Καρασαρλίδου Φρόσω δια εκπροσώπου, ο κ. Τσιούντας εκπροσωπώντας την Αντιπεριφέρεια Ημαθίας, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης Κων/νος και ο Αντιδήμαρχος κ Παπαδόπουλος Βασίλης, η δημοτική σύμβουλος κα. Παπαϊωάννου Μαρία, ο Πρόεδρος της Κ.Α.Θ. κ Χαμπίδης Δημήτρης  και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αγίου Γεωργίου κ. Παπαπετρίδης Δημοσθένης.

 

Το Δ.Σ.του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βέροιας

 
Πηγή: 
Verianet.gr
url