Αρχική / Agenda / Μουσική Παράσταση - FILIPPOS GLEE MEDLEY SHOW

Μουσική Παράσταση - FILIPPOS GLEE MEDLEY SHOW

Πότε: Κυρ, 08/05/2016 - 12:30
1541 1 0

Μουσική Παράσταση - FILIPPOS GLEE MEDLEY SHOW @ Cinema STAR στη Βέροια !

Ο σύλλογος "Πρωτοβουλία για το παιδί" παρουσιάζει τη μουσική παράσταση:

Filippos Glee Medley Show

Νεανική και παιδική χορωδία του Ωδείου Φίλιππος Βέροιας - με αποπάσματα από γνωστά μιούζικαλ -παλιά και σύγχρονα- συνδυασμένα με “κλασικά” ροκ και ποπ τραγούδια. Μια παράσταση με χορό, μουσική και τραγούδι –solo και χορωδιακό- με περισσότερους από εκατό νεαρούς συντελεστές που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Γενική είσοδος: 5 ευρώ (όλα τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για τους σκοπούς του συλλόγου "Πρωτοβουλία για το παιδί".

Filippos Glee - ΩΔΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
Η Χορωδία “Filippos Glee” ιδρύθηκε το 2011 από τη Νεφέλη Μπραβάκη. Είναι μία Χορωδία για όλους. Η ιδιαιτερότητά της βασίζεται στο ότι δέχεται κάθε παιδί που ενδιαφέρεται για τη μουσική χωρίς ακρόαση ή δίδακτρα, με το σκεπτικό ότι η χορωδιακή τέχνη απευθύνεται σε όλους, ανεξάρτητα από τις δυνατότητές τους. Σήμερα αριθμεί 158 μέλη και χωρίζεται σε 4 Τμήματα, ανάλογα με το μουσικό ενδιαφέρον κάθε παιδιού.
Έχει πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ (5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορωδιών ΟΤΕ, 1οΠαιδικό Φεστιβάλ Δήμου Θεσσαλονίκης, “Γιορτή των Αγγέλων” του Δήμου Θεσσαλονίκης, 1ο και 2ο Φεστιβάλ Σοκολάτας κ.λπ.). Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο για τις βασικές αρχές της λυρικής ερμηνείας στο Πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής “Η Όπερα της Βαλίτσας”, καθώς επίσης και σεμινάριο μπαρόκ μουσικής με τον θεορβίστα-μουσικολόγο James Bramley .
Κορυφαία στιγμή για τη χορωδία ήταν ότι επιλέχτηκε ανάμεσα σε πολλές και καλές χορωδίες ως μία από τις 8 νεανικές χορωδίες που συμμετείχαν στο 6ο φεστιβάλ χορωδιών του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο αντίστοιχο 3ήμερο σεμινάριο με τη διεθνούς φήμης αμερικανίδα μαέστρο Sanna Valvanne.
Η Χορωδία επικεντρώνει κυρίως τη δράση της στη διοργάνωση εκδηλώσεων που στόχο έχουν να στηρίξουν οικονομικά οργανώσεις που προστατεύουν παιδιά. Στο πνεύμα αυτό και με το σύνθημα “τα παιδιά βοηθούν παιδιά”, έχει εμφανιστεί στα πέντε χρόνια λειτουργίας της σε περισσότερες από 20 συναυλίες.
Περισσότερες πληροφορίες και video στη σελίδα www.filipposglee.wordpress.com

Νεφέλη Μπραβάκη
Η Νεφέλη Μπραβάκη είναι τελειόφοιτη του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στη σύνθεση και υπεύθυνο καθηγητή τον συνθέτη Γιώργο Κυριακάκη. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Φίλιππος Βέροιας στην τάξη του Χρήστου Νούλη, απ’ όπου πήρε πτυχίο με βαθμό “Άριστα” και θεωρητικά στην τάξη της Μαρίας Γεωργιάδου, απ’ όπου πήρε το πτυχίο Αρμονίας. Παρακολουθεί επίσης μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας και χορωδίας στην Αθήνα με τον μαέστρο Μίλτο Λογιάδη. Αρκετά από τα πρώιμα έργα της έχουν εκτελεστεί στα πλαίσια των συναυλιών εντός και εκτός του Πανεπιστημίου.
Από το 2011, που διευθύνει τη νεανική χορωδία και τα τμήματα φωνητικής του “Filippos Glee Club”, έχει δουλέψει με περισσότερους από 300 μαθητές.
Από το 2008 είναι μέλος της μουσικοθεατρικής ομάδας “Family Sound Machine”, με την οποία σχεδιάζουν και παρουσιάζουν μουσικά-θεατρικά δρώμενα για παιδιά, αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα το θέατρο και τη μουσική.
Έχει συνεργαστεί ως εκτελεστής και ως συνθέτρια με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, ενώ έχει δώσει συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.