Αρχική / Magazino / Γιατί χάνεις μαλλιά και πώς θα αντιμετωπίσεις ψύχραιμα την κατάσταση

Γιατί χάνεις μαλλιά και πώς θα αντιμετωπίσεις ψύχραιμα την κατάσταση

105 0 0
09-09-2019

Η τριχόπτωση δεν αφορά μόνο εσένα, αλλά σχεδόν τα 2/3 του αντρικού πληθυσμού.

Ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες των αντρών που αφορά την εικόνα τους είναι η τριχόπτωση, που οδηγεί αναπόφευκτα στην αραίωση και κατ' επέκταση στη φαλάκρα. Ο βαθμός ανησυχίας αυξάνεται αν λάβεις υπόψιν ότι έρευνες έχουν δείξει ότι το 30% των αντρών κάτω των 30 χάνει σήμερα τα μαλλιά του, ποσοστό που εκτινάσσεται στο 80% σε ηλικίες άνω των 70 ετών. Τα μαλλιά τείνουν να αραιώνουν για πολλούς και διάφορους λόγους και συνήθως πρόκειται για ένα συνδυασμό παραγόντων: άγχος, κακή διατροφή, κάπνισμα, προβλήματα αναιμίας ή θυρεοειδούς. Ωστόσο, ο βασικός υπαίτιος είναι η κληρονομικότητα, που οδηγεί σε γενετική προδιάθεση.

Ο ιατρικός όρος της παθολογικής τριχόπτωσης είναι ανδρογενετική αλωπεκία. Χαρακτηρίζεται από υποχώρηση της γραμμής των μαλλιών και σταδιακή απώλειά τους από την κορυφή του κεφαλιού και τους κροτάφους, ενώ συνδέεται συνήθως με το ένζυμο 5alpha-reductase, που μεταλλάσσει την ορμόνη της τεστοστερόνης σε διυδροτεστοστερόνη, ένα ανδρογόνο που αποδυναμώνει τον θύλακα της τρίχας.

 
Χρήσιμες συμβουλές για να περιορίσεις την τριχόπτωση
 
Περιόρισε το άγχος
 
Σύμφωνα με την επιστήμη, το στρες αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης στον οργανισμό και με τη σειρά τους αυτά οδηγούν στη διαταραχή των ορμονών. Αποτέλεσμα; Ο ρυθμός ανάπτυξης των μαλλιών μπορεί να σταματήσει πρόωρα. Δύο λύσεις υπάρχουν για να μην είσαι αγχώδης σε καταστροφικό για την υγεία σου βαθμό: η γυμναστική (οποιαδήποτε μορφή άσκησης σε κάνει να νιώθεις καλά) και ο διαλογισμός, που επιτυγχάνεται για παράδειγμα μέσω της γιόγκα.
 
Βελτίωσε τη διατροφή σου
 
Όταν τρέφεσαι ελλιπώς και εσφαλμένα δεν επιβαρύνεις μόνο το σώμα, το βάρος και τους μύες σου, αλλά και την ποιότητα του δέρματος και την καλή υγεία των μαλλιών σου. Είναι σημαντικό λοιπόν να ακολουθείς μία ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε πρωτεΐνη και σε βιταμίνη D. Τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη συμβάλλουν στην ανάπτυξη των μαλλιών.
 
Φρόντισε τα μαλλιά σου
 
Ok, το γεγονός ότι έχεις ή τείνεις να αποκτήσεις φαλάκρα δεν είναι ό,τι ευχάριστο, δεν είναι όμως και το τέλος του κόσμου. Κανένα «μπιφτέκι» στο κρανίο σου δεν μπορεί να σε ακυρώσει σαν άντρα και να ρίξει την αυτοπεποίθησή σου στα τάρταρα. Γι' αυτό και δεν χρειάζεται ντε και καλά να καταφύγεις, αν δεν το θέλεις, σε επεμβατικές μεθόδους που η αλήθεια είναι ότι κοστίζουν ακριβά και να μεν υπόσχονται οριστικό αποτέλεσμα, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος. Η καλύτερη λύση σ' αυτή την περίπτωση είναι να καμουφλάρεις όσο πιο φυσικά μπορείς το πρόβλημα.

Προσθέστε νέο σχόλιο