Αρχική / magazino / Ο Chef Βαγγέλης Αργυρόπουλος στο Verialife.gr

Ο Chef Βαγγέλης Αργυρόπουλος στο Verialife.gr

Κατηγορία: 
1162 5 0
29-03-2016

Το Verialife.gr είχε την χαρά να συναντήσει τον chef Βαγγέλη Αργυρόπουλο, έναν νέο πολλά υποσχόμενο chef που παρά το νεαρό της ηλικία του, έχει καταφέρει να θεωρείται από τους πιο ταλαντούχους chef της Βέροιας !

Ο Βαγγέλης μοιράστηκε μαζί μας κάποια πράγματα για τον εαυτό του και την καριέρα του, Δείτε τη σελίδα του στο Facebook.

- Που εργάζεσαι αυτήν την περίοδο;
Αυτή την περίοδο εργάζομαι στην «Ψαροπούλα» μια από τις καλύτερες παραδοσιακές ψαροταβέρνες της Βέροιας.

- Πόσα χρόνια ασχολείσαι με τη μαγειρική;
Με την μαγειρική ασχολούμαι τα τελευταία 6 με 7 χρόνια.

- Πότε κατάλαβες οτι θέλεις να ασχοληθείς με την γαστρονομια;
Δεν μπορώ να πώ οτι ήταν ένα όνειρο που είχα απο παιδί. Μεγαλώνοντας κατάλαβα οτι μου αρέσει να δημιουργώ και να ταξιδεύω και η μαγειρική είναι ένα ταξίδι δημιουργίας και γεύσεων.

- Ποιά ήταν η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει σχετικά με την μαγειρική και από ποιον ήταν;
Νιώθω τυχερός μέχρι τώρα στη ζωή μου γιατί συνεργάστηκα με πολύ καλούς και αξιόλογους ανθρώπους που έμαθα και κέρδισα πολλά. Μια κουβέντα όμως από έναν άνθρωπο που εκτιμώ ιδιαίτερα έγινε χρυσή συμβουλή τόσο για την μαγειρική όσο και γενικότερα για τη ζωή μου από έναν πολύ καλο σεφ και φίλο τον Τάσο Ιακωβίδη η οποία ήταν η εξής  «Παρακαλώ μην ταιζετε τους φόβους σας». Συμβουλή με διπλή έννοια και σημασία.

- Που στέκεται η κουζίνα της Ελλάδας σε σχέση με κουζίνα στο εξωτερικό;
Η Ελληνική γαστρονομία και η ελληνική κουλτούρα συνδυάζει δύο βασικά πράγματα την απλότητα των πιάτων και την πολυπλοκότητα των γεύσεων. Βασικό συστατικό της Ελληνικής κουζίνας είναι τα μυρωδικά που χρησιμοποιούμε που είναι ικανά να κάνουν τις απλές γεύσεις μας αυθεντικές και δυνατές. Αυτή πιστεύω είναι και η μεγαλύτερη διαφορά μας σε σχέση με όλες τις άλλες κουζίνες.

Το ψάρι ακολουθεί μια ιεροτελεστία, κάποια διαδικασία δηλαδή, με βήματα που το καθένα πρεπει να γίνει με αγάπη, μεράκι και προσοχή. Απο το ψάρεμα, το καλό και προσεκτικό καθάρισμα το μαγείρεμα μέχρι και το σερβίρισμα. 

- Ποιο είναι το πρώτο πιάτο που δημιούργησες;
Το πρώτο πιάτο που δημιούργησα ήταν αλμυρές και γλυκές κρέπες.

- Ποια είναι τα αγαπημένα σου υλικά;
Τα υλικά που αγαπώ και φροντίζω να μην λείπουν ποτέ απο τα πιάτα μου είναι όλα τα φρέσκα μυρωδικά όπως ο μαιντανός η μέντα και ο βασιλικός κατευθείαν απο τη γλάστρα που δεν πρέπει να λείπει απο καμία κουζίνα. Τα φρέσκα μυρωδικά ακόμα και σαν τελευταία πινελιά στο στόλισμα του πιάτου αναδεικνύουν υπέροχα  αρώματα και χαρίζουν μία απίστευτη γεύση στο πιάτο.

- Ποια υλικά δίνουν Ελληνική ταυτότητα στη γεύση;
Ελληνική ταυτότητα στη γεύση δίνουν το ελαιόλαδο με τη γεμάτη γεύση του η φέτα και ότι άλλο παρασκευάζεται στη χώρα μας. Για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα και πέρα από την ποιότητα χρειάζεται αγάπη και μεράκι για κάτι που δημιουργείς και εμείς σαν λαός έχουμε αυτές τις προυποθέσεις για αυτό και τα προιόντα που παρασκευάζουμε μένουν χαραγμένα και απέκτησαν την ταυτότητά μας και θυμίζουν Ελλάδα στην πρωτη κιόλας δοκιμή.

- Κρέας ή ψάρι και γιατί;
Δύσκολη επιλογή. Είναι δύο βασικά θρεπτικά στοιχεία για μία καλή και ισορροπημένη διατροφή. Στην Ευρωπαική γαστρονομία και ιδιαίτερα στην μεσογειακή κουζίνα χρησιμοποιούνται και τα δύο εξίσου. Μετά από λίγη σκέψη θα επιλέξω το ψάρι γιατί διαθέτει ιδιαίτερα στοιχεία και απαιτεί έναν ιδιαίτερο χειρισμό σε όλα τα στάδια του από την ώρα που θα βγεί απο τη θάλασσα μέχρι την ώρα που θα μπει στο πιάτο.

 - Πώς να μαγειρέψουμε καλύτερα το ψάρι; θα μοιραστείς μαζί μας κάποιο απο τα μυστικά σου;
Γενικότερα η μαγειρική και ειδικότερα τα δύσκολα κομμάτια της όπως το ψάρι απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και μεταχείρiση.Το ψάρι μπορεί να γίνει τηγανητό, στη σχάρα και αχνιστό. Το φρέσκο ψάρι έχει άλλη γεύση για αυτό και παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η ποιότητα αλλά και η συντήρηση του ψαριού. Στις δικές μου γεύσεις πιο κοντά έρχεται το ψάρι στη σχάρα και το αχνιστό τα θεωρώ πιο νόστιμα. Το ψάρι ακολουθεί μια ιεροτελεστία, κάποια διαδικασία δηλαδή, με βήματα που το καθένα πρεπει να γίνει με αγάπη, μεράκι και προσοχή. Απο το ψάρεμα, το καλό και προσεκτικό καθάρισμα το μαγείρεμα μέχρι και το σερβίρισμα. Το αχνιστό πολύ το θεωρούν άνοστο ίσως γιατί έχουν συνηθίσει στο εύκολο τηγάνισμα. Αν όμως το μαγειρέψεις προσεκτικά και ξέρεις πως να κρατήσεις τις ιδιότητες και τα στοιχεία που το ψάρι πετάει κατά το «βράσιμο», αν δώσεις γεύση και μυρωδία με πολύχρωμες πιπεριές και μυρωδικά τότε είναι σίγουρο πως θα απολαύσεις το γεύμα σου.

- Ποιο είναι το αγαπημένο σου πιάτο;
Μου αρέσει να δοκιμάζω νέες γεύσεις και άλλες κουζίνες αλλά μου αρέσει πολυ η Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και ο πλέον διάσημος μουσακας.

- Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;
Είμαι ανήσυχο πνεύμα θέλω να μαθαίνω συνέχεια καινούρια πράγματα, να κυνηγάω και να κερδίζω όσα περισσότερα μπορώ στη δουλειά μου. Δεν θέλω να επαναπαύομαι ποτέ. Η μαγειρική είναι μία τέχνη που εξελίσσεται συνεχώς και τα τελευταία χρόνια με ραγδαίους ρυθμούς. Έτσι μετά από δύο χρόνια στη Βέροια αποφάσισα οτι είμαι έτοιμος και πιστεύω  ήρθε η ώρα και πάλι για αλλαγές. Αποφάσισα να ταξιδέψω στο εξωτερικό με σκοπό να παρακολουθήσω κάποια σεμινάρια έτσι ώστε να είμαι όσο πιο έτοιμος γίνεται για την καινούρια μου συνεργασία ενόψει της ερχόμενης σεζόν σε ένα νησί που αποτελεί έναν από τους μαγευτικότερους προορισμούς της Ελλάδας.

- Τη σελίδα μας το www.verialife.gr τη γνωρίζεις; Τι εντυπώσεις σου αφήνει;
Ναι, την γνωρίζω και την επισκέπτομαι συχνά, κυρίως για τα Events και τις φωτογραφίες. Χαίρομαι που βλέπω πόσο γρήγορα μεγαλώνει!

- Σε ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σου Βαγγέλη. Σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία!
Κι εγώ σας ευχαριστώ!

Ο Chef Βαγγέλης Αργυρόπουλος μιλάει αποκλειστικά στο Verialife.gr
Ο Chef Βαγγέλης Αργυρόπουλος μιλάει αποκλειστικά στο Verialife.gr
Ο Chef Βαγγέλης Αργυρόπουλος μιλάει αποκλειστικά στο Verialife.gr
Ο Chef Βαγγέλης Αργυρόπουλος μιλάει αποκλειστικά στο Verialife.gr
Ο Chef Βαγγέλης Αργυρόπουλος μιλάει αποκλειστικά στο Verialife.gr
Ο Chef Βαγγέλης Αργυρόπουλος μιλάει αποκλειστικά στο Verialife.gr

Προσθέστε νέο σχόλιο

url