Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Βέροια: Εμβολιασμός ανασφάλιστων παιδιών στο Δημοτικό Ια-τρείο

Βέροια: Εμβολιασμός ανασφάλιστων παιδιών στο Δημοτικό Ια-τρείο

Δευτέρα, Οκτώβριος 17, 2016 - 14:25
197 0 0

 Την Τετάρτη 28/09/2016 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Βέροιας δωρεάν εμβολιασμός για τα παιδιά των άπορων και ανασφάλιστων οικογενειών του διευρυμένου Δήμου Βέροιας, με βάση το εθνικό πρόγραμμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τη συνεργασία της Μ.Κ.Ο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ στο Πρόγραμμα Εμβολιά-ζουμε: παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα”  στο οποίο εθελοντές γιατροί  πραγματοποιούν δωρεάν εμβολιασμούς παιδιών ανασφάλιστων οικογενειών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με εμβόλια που παρέχει η ανωτέρω Μ.Κ.Ο.  

Η καταγραφή των παιδιών που εμβολιάζονται είχε ξεκινήσει από το Δημοτικό Ιατρείο.

Ο απολογισμός της ημέρας ήταν ο εξής: προσήλθαν 33 κι εμβολιάστηκαν 29 από τα 46 παιδιά που προσκλήθηκαν. Από την οργάνωση ΑΠΟΣΤΟΛΗ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ διατέθηκαν συνολικά 46 πολυδύναμα εμβόλια, που τα προστατεύουν από 104 ασθένειες.

Δυστυχώς  πολλά παιδιά δεν ήρθαν αν και είχαν ενημερωθεί, λόγω ασθένειας, αμέλειας ή αδυναμίας στην επικοινωνία.  Ο εμβολιασμός των ωφελούμενων παιδιών, που δεν προσήλθαν θα γίνει την επόμενη φορά μαζί με τα καινούρια παιδιά που θα προκύψουν

 Η εκστρατεία του εμβολιασμού συνεχίζεται ως δράση του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας, γι’ αυτό καλούμε τις οικογένειες που είναι ανασφάλιστες ή έχουν βιβλιάριο απορίας, ή τους φορείς που γνωρίζουν τέτοιες περιπτώσεις (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία κλπ),  να απευθύνονται στο Δημοτικό Ιατρείο, ώστε να συμμετάσχουν στον επόμενο εμβολιασμό που θα πραγματοποιηθεί μετά από δύο περίπου μήνες.

 

Θέλουμε για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε προσωπικά για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε τα μέλη της Μ.Κ.Ο. Αποστολή Άνθρωπος του προγράμματος <<Εμβολιά-ζουμε παιδιά ανασφάλιστα όχι απροστάτευτα>>,  κ. Βίκη Κουτσογιαννοπούλου και την κ. Μαρία Μαρκάκη, συντονίστρια των προγραμμάτων της Οργάνωσης Αποστολή Άνθρωπος, την κ. Σταυρούλα Παπαχατζή και Μαρία Αραμπατζή εθελόντριες παιδίατροι του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας, την κ. Κωνσταντίνα Χαρίση ειδικευόμενη παιδίατρο του Γενικού  Νοσοκομείου  Βέροιας και τις κυρίες Δέσποινα Κοντογιαννίδου και Άννα Κούτρα εθελόντριες του Δημοτικού Ιατρείου, και από το προσωπικό την κ. Σοφία Γούτα Κοινωνική Λειτουργό του Δημοτικού Ιατρείου, η οποία είχε το συντονισμό του όλου προγράμματος.

Πηγή: 
Verianet.gr