Αρχική / Magazino / Αντηλιακό: Μύθοι και αλήθειες

Αντηλιακό: Μύθοι και αλήθειες

734 0 0
14-08-2019

Πότε πρέπει να βάζεις το αντηλιακό; Ποιος είναι ο κατάλληλος δείκτης; Τι τύπος αντηλιακού σου ταιριάζει;
Αυτοί είναι οι κυριότεροι «μύθοι» που επικρατούν γύρω από το αντηλιακό:
 
 
Μύθος: Όσο μεγαλύτερος ο δείκτης προστασίας, τόσο το καλύτερο
 
Αλήθεια: Ο δείκτης το μόνο που δείχνει είναι πόσο μπορείτε να κάτσετε στον ήλιο, χωρίς να καείτε. Οι περισσότεροι δερματολόγοι συμφωνούν πως το SPF 30 είναι επαρκές για τις περισσότερες επιδερμίδες. Το πιο σημαντικό είναι να μην ξεχνάτε να επαναλαμβάνετε την χρήση του κατά τη διάρκεια παραμονή σας στην παραλία.
 
 
Μύθος: Δεν έχει σημασία πότε το εφαρμόζετε
 
Αλήθεια: Το δέρμα σας χρειάζεται τουλάχιστον μισή ώρα για να απορροφήσει το αντιηλιακό, ώστε να υπάρχει η κατάλληλη προστασία. Η εφαρμογή του πρέπει να είναι το πρώτο σας μέλημα πριν πάτε στην θάλασσα.
 
Μύθος: Μόνο η κρέμα είναι αντηλιακή 
 
Αλήθεια: Λάδι, σπρέι, κρέμα. Το καλύτερο είδος είναι αυτό που σας βολεύει. Πλέον, όλα τα αντηλιακά έχουν παρόμοιες προδιαγραφές ανεξαρτήτως μορφής, οπότε επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα σε υφή.
 
Μύθος: Η εφαρμογή αντηλιακού μόνο στα μέρη του σώματος που εκτίθενται στον ήλιο είναι πολύ  διαδεδομένη
 
Για όσες περνούν πολλές ώρες σε εξωτερικούς χώρους πρέπει να έχουν υπ’ όψη τους, ότι έχει αποδειχθεί πως το βαμβάκι και τα υφάσματα που είναι φτιαγμένα από αυτό, αφήνουν το φως του ήλιου να τα διαπερνά. Έτσι τα ρούχα δεν παρέχουν στο σώμα σας καμία ιδιαίτερη ασπίδα από την ακτινοβολία. Χρησιμοποιείτε λοιπόν αντηλιακό σε τακτική βάση, συμπεριλαμβάνοντας ακόμα και τα μέρη του σώματος που είναι καλυμμένα από ρούχα και εντάξτε αυτή την διαδικασία στο καθημερινό σας πρόγραμμα τους καλοκαιρινούς μήνες.
 
 
Μύθος: Βάζουμε αντηλιακό μόνο όταν πάμε στην παραλία
 
Ισχύουν όσα είπαμε παραπάνω. Τονίζουμε ότι οι ακτίνες του ήλιου έχουν μια ισχυρή αλλά ταυτόχρονα πολύ βλαπτική επίδραση. Η ακτινοβολία UVA, στην πραγματικότητα μπορεί να διαπεράσει τα παράθυρα του σπιτιού και του αυτοκινήτου όπως και τα ρούχα.
 
Αν έχει τύχει να περάσετε πολλές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο και να έχετε πάθει κάποιο έγκαυμα αν έχετε αμελήσει να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό, θα καταλαβαίνετε πολύ καλά ότι έκθεση στον ήλιο δεν είναι μόνο η ηλιοθεραπεία στην ξαπλώστρα αλλά οποιαδήποτε επαφή με αυτόν σε οποιοδήποτε μέρος.
 
 
 
Και στην περίπτωση λοιπόν που προετοιμάζεστε για ταξίδι με το αυτοκίνητο ή το γραφείο σας είναι ηλιόλουστο η προστασία με δείκτη SPF15 ή και περισσότερο είναι απαραίτητη. Έχετε λοιπόν στην τσάντα σας πάντα ένα τέτοιο προϊόν, για να είστε συνεχώς προστατευμένη.
 
Μύθος: Μια λεπτή στρώση αρκεί
 
Αλήθεια: Πιθανότατα να μην δίνετε βάση στην ποσότητα που πρέπει να βάζετε, καθώς αρκείστε στο ότι έχετε βάλει. Αν βρίσκεστε από το πρωί στην παραλία ή ακόμα και έξω για βόλτα, καλό θα ήταν να βάζετε αντιηλιακό στα μέρη του σώματός σας που μένουν ακάλυπτα.
 
Μύθος: Είναι καλό και το περυσινό σας αντιηλιακό
 
Αλήθεια: Μπορεί να έχει μείνει το μισό ή και παραπάνω από το περυσινό σας αντιηλιακό, ωστόσο, δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσετε. Είναι καλό όσο και ένα ληγμένο γάλα. Οσο περνάει ο καιρός τα ενεργά συστατικά του περιορίζονται, οπότε γίνεται τελείως αναποτελεσματικό.
 
Μύθος: Δεν το χρειάζεστε τις μέρες που έχει συννεφιά
 
Αλήθεια: Σίγουρα βλέπετε αλλά και αισθάνεστε πως τα σύννεφα καλύπτουν τον ήλιο, ωστόσο, οι ακτίνες του βρίσκονται παντού. Τα σύννεφα, μάλιστα, φαίνεται πως αντανακλούν τις ακτίνες, δημιουργώντας μεγαλύτερο πρόβλημα.
url