Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Εκδηλώσεις Συλλόγου Φίλων Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών και Δικτύου

Εκδηλώσεις Συλλόγου Φίλων Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών και Δικτύου

Τετάρτη, Οκτώβριος 2, 2019 - 22:05
183 0 0

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών και του δικτύου του, εύχεται στα μέλη του καλό φθινόπωρο και ανακοινώνει τις εκδηλώσεις  που θα μας συντροφεύσουν έως το τέλος του χρόνου.

  1. Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019,ώρα 19:00.Παρουσίαση στο χώρο του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, του βιβλίου του συγγραφέα-δικηγόρου Γ. Λιόλιου, «Η Βέροια των Περαστικών».

  2. Ομιλητές  της εκδήλωσης θα είναι, ο κ.Γιάννης Παρασκευόπουλος, ηθοποιός-σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Βεροίας, ο κ. Γιάννης Γραικός, αρχαιολόγος και ο κ. Βασίλης Παππάς, ποιητής. Την  συζήτηση θα συντονίσει η κ.Αγγελική Κοτταρίδη ,αρχαιολόγος, Έφορος Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

 

  1. Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019,ώρα 20:00. Παρουσίαση στο αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο των Φίλων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού,του βιβλίου του συγγραφέα-δικηγόρου Γ. Λιόλιου, «Η Βέροια των Περαστικών». Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Γιώργος Σκαμπαρδώνης, συγγραφέας-δημοσιογράφος, ο  κ.Λέων Ναρ, φιλόλογος- συγγραφέας, η κ.Εύη Καρκίτη, δημοσιογράφος και η κ.Γκιουνάη Εμίν,δικηγόρος-μεταφράστρια. Τη συζήτηση θα συντονίσει η κ.Αγγελική Κοτταρίδη ,αρχαιολόγος ,Έφορος Αρχαιοτήτων  Ημαθίας.

 

  1. Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019,ώρα 19:00.Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου λειτουργίας του Συλλόγου μας και ενόψει της απόδοσης στο κοινό του Νέου Μουσείου των Αιγών, το 2020, διοργανώνουμε στην Παλαιά Βουλή, στην Αθήνα, εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστούν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα Μουσεία της Ημαθίας τα οποία υποστηρίζει ο Σύλλογος. Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Robin Lane Fox, ο Ακαδημαϊκός Μιλτιάδης Χατζόπουλος, ο   Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Ν. Σταμπολίδης, η Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής και Πρόεδρος του Τμήματος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Α.Π.Θ. Αλκμήνη Πάκα, ο ζωγράφος Χρήστος Μποκόρος, ο εκδότης Φαίδων Κυδωνιάτης, ο συγγραφέας-δικηγόρος Γιώργος Λιόλιος, η Έφορος Αρχαιοτήτων Ημαθίας Δρ. Αγγελική Κοτταρίδη και η Επίτιμη Διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού  Δρ. Αναστασία Τούρτα ,Πρόεδρος του Συλλόγου μας. Τους ομιλητές θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μ.Πουρνάρα.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Βέροιας και μέλος του Συλλόγου μας Κ.Βοργιαζίδης και η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Μουσείων Λ.Ντε Τσάβες.

 

  1. Από  6 έως τις 8 Δεκεμβρίου 2019, στο Νέο Μουσείο των Αιγών η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας  διοργανώνει

μεγάλο συνέδριο με τίτλο: «'Η-μαθεν: Μνήμη, Πολιτισμός και Ιστορία στην Ημαθία». Ο Σύλλογος είναι υποστηρικτής του συνεδρίου. 

 

  1. Από 20 έως 30 Δεκεμβρίου 2019:διοργανώνεται εκπαιδευτική εκδρομή στους     αρχαιολογικούς χώρους και στα μνημεία της Σικελίας. Σύντομα θα δοθούν περισσότερες  λεπτομέρειες.

 

Πηγή: 
Verianet.gr