Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Δράσεις Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δράσεις Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Τρίτη, Δεκέμβριος 3, 2019 - 18:15
174 0 0

 

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βέροιας και η ΕΔΕΑΥ (Επιτροπή Διεπιστημονικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης) η οποία υποστηρίζει σε πέντε σχολικές μονάδες τους μαθητές με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες και τους γονείς τους, οργάνωσαν δράσεις ευαισθητοποίησης για την διαφορετικότητα των ατόμων, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ στις 3 Δεκέμβρη.

   Συγκεκριμένα, στα πέντε σχολεία αρμοδιότητας του 2ου ΣΔΕΥ, το 1ο , 3ο, , 4ο, 7ο και 13ο Δ.Σ. και οι μαθητές των  τελευταίων τάξεων (ΣΤ’) συμμετείχαν σε ομαδικές δράσεις για τη διαφορετικότητα των ατόμων, που είχαν στόχους την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, αναγνώριση της αποδεκτής συμπεριφοράς στους συνανθρώπους μας με αναπηρία, τη βιωματική προσέγγιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν και την αποδοχή της αναπηρίας. Οι δραστηριότητες έγιναν όλο αυτό το διάστημα και στα πέντε σχολεία, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί με ενδιαφέρον και θετική συνεργασία, συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις, με τίτλο «Αν ήμουν στη Θέση σου» που πραγματοποίησαν η Κοινωνική Λειτουργός κ. Οικονομίδου Ευφ. και η Ψυχολόγος κ. Σιδηράτου Ειρ. Όλοι οι μαθητές των πέντε σχολείων θέλησαν με προθυμία, να αποτυπώσουν τις δικές τους καλλιτεχνικές δημιουργίες με συνθήματα και ευχές και να τα παραδώσουν στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Βέροιας. 

   Η εκδήλωση έγινε με την παρουσία μαθητών από τα δυο σχολεία (7ο και 13ο) στις 3 Δεκέμβρη, με επίσκεψη στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βέροιας (συνοδεία των εκπαιδευτικών τους κ Τήκα Σ., Παπακανάκη Π., Μέλλιου Κ., Αρμένου Α.) αφού προηγήθηκε μοίρασμα εντύπων από τους μαθητές στη διαδρομή, για την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την ημέρα αυτή. Κατόπιν έγινε παράδοση όλων των δημιουργιών των μαθητών, όπου αναρτήθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο στο Ειδικό Σχολείο και στη συνέχεια οι μαθητές ετοίμασαν μουσικές, μουσικοκινητικό δρώμενο και τραγούδια, που τα τραγούδησαν μαζί με τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου σε μια μικρή γιορτή αφιερωμένη στην φιλία, την αποδοχή και τη συμπερίληψη. 

  Όλοι μαζί μαθητές της τυπικής και της ειδικής εκπαίδευσης συνευρέθηκαν και ενώθηκαν, τραγούδησαν και μοιράστηκαν όμορφες στιγμές, δέχθηκαν και πήραν δώρα, αλλά κυρίως γνώρισαν τον συνομήλικο τους που είναι διαφορετικός!

  Αξίζει να σημειώσουμε την έκπληξη, τη χαρά και την ευχαρίστηση που ένιωσαν οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου από αυτήν την επίσκεψη και την μουσική εκδήλωση, κάνοντας μας όλους να αισθανθούμε ότι:

«μόνο όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε τα καλύτερα!»

  Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές των  σχολείων και τους δασκάλους τους για τη συνεργασία, το Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κ. Μακαρατζή Γιώργο, τη Διευθύντρια του 7ου Δ.Σ κ. Μηρτσέκη Βασιλική για την παρουσία τους και  τη μουσικό κ. Σεβαστ. Αχιλλέως για την μουσική απόδοση του τραγουδιού «Η Απεραντοσύνη» γραμμένο από ένα Κύπριο καλλιτέχνη με αναπηρία.

 

 

 
Πηγή: 
Verianet.gr
url