Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Βέροια: “Τα βαλς των Χριστουγέννων” με το μουσικό τρίο Transcriptiom Ensemble στο Δικαστικό Μέγαρο

Βέροια: “Τα βαλς των Χριστουγέννων” με το μουσικό τρίο Transcriptiom Ensemble στο Δικαστικό Μέγαρο

Τρίτη, Δεκέμβριος 24, 2019 - 01:45
166 0 0

 

Βραδινή εορταστική συναυλία με κλασικά αριστουργήματα – αγαπημένα έργα γνωστών συνθετών, ακούστηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας.

Η αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου, η οποία ήταν άψογα διαμορφωμένη και διακοσμημένη, αναδεικνύοντας το εορταστικό κλίμα των εορτών, χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά για τέτοιο σκοπό, όπως τόνισε στον χαιρετισμό του και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Φώτης Καραβασίλης ο οποίος ήταν βαθιά συγκινημένος.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς, ενώ η Υπεύθυνη Προγραμματισμού Νανά Καραγιαννίδου καλοσώρισε τον κόσμο κι ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην πραγματοποίηση της.

Ένα βιολοντσέλο, ένα πιάνο κι ένα βιολί, ήταν αρκετά για να γεμίσει το Φουαγιέ του Δικαστικού Μεγάρου βιεννέζικους χορούς, πασίγνωστες μελωδίες και να ταξιδέψει τους ακροατές στην μαγευτική Βιέννη.

Ένα όμορφο μουσικό ταξίδι με αφετηρία τη Βιέννη, στη συνέχεια σε όλη την Ευρώπη, τη Ρωσία, μέχρι και την Αργεντινή..

Ακούστηκαν αγαπημένες άριες από την Νυχτερίδα του Στράους, έργα από τους Ουγγρικούς Χορούς του Μπραμς,  βαλς από την «Ωραία Κοιμωμένη» και τον «Δεκέμβρη» του Τσαϊκόφσκι σε μεταγραφή για

Τρίο με πιάνο,  Βαλς και Πόλκες του Johann Strauß Sohn (1825 – 1899) Wiener Bonbons Op. 307 και Tritsch – Tratsch – Polka Op. 214 και φυσικά ο Γαλάζιος Δούναβης σε μεταγραφή για Βιολί, Βιολοντσέλο και Πιάνο. 

 

Το μουσικό τρίο  Transcriptiom Ensemble που πρόσφερε ένα δύωρο ξεχωριστών μελωδιών και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, αποτελείται από τον Χρήστο Γρίμπα (βιολοντσέλο), τον Νίκο Ζαφρανά (πιάνο) και τον Γιώργο Κανδυλίδη (βιολί).

Πολλά συγχαρητήρια γι' αυτή την πρωτοβουλία αξίζει να δοθούν στον  Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Φώτη Καραβασίλη αλλά και σε όλο το Δ.Σ., όπως επίσης και στην ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, τους συνδιοργανωτές της ξεχωριστής βραδιάς!

Η συναυλία βιντεοσκοπήθηκε από το Verianet αποκλειστικά για λόγους αρχείου των διοργανωτών και του  Transcriptiom Ensemble, και γι' αυτό το λόγο δεν θα προβληθεί βίντεο.

 

 

Πηγή: 
Verianet.gr
url