Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Οι μόνιμες προσλήψεις που παίρνουν άμεσα το «εισιτήριο» του ΑΣΕΠ για προκήρυξη

Οι μόνιμες προσλήψεις που παίρνουν άμεσα το «εισιτήριο» του ΑΣΕΠ για προκήρυξη

Κυριακή, Φεβρουάριος 9, 2020 - 11:47
255 0 0

 

Τις δύο επόμενες προκηρύξεις που θα σταλούν από το ΑΣΕΠ στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσιεύση σε ΦΕΚ αποκαλύπτουν τα Dikaiologitika News. Στο στάδιο της επεξεργασίας βρίσκονται ακόμη τρεις  προκηρύξεις.
 
 
Με την προκήρυξη για το «Βοήθεια στο Σπίτι» να είναι ακόμη υπό επεξεργασία από το ΑΣΕΠ η Ανεξάρτητη Αρχή δίνει το «εισιτήριο» για να εκδοθούν σε ΦΕΚ η προκήρυξη που αφορά μόνιμες προσλήψεις στο ΕΚΑΒ και η πολύ-προκήρυξη που αφορά 81 μόνιμες προσλήψεις σε διάφορους φορείς του Δημοσίου όπως την ΕΛΣΤΑΤ, Οργανισμούς Λιμένων, επτά δήμους, υπουργεία αλλά και Μητροπόλεις.
 
Σύμφωνα με πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής πρώτη στην σειρά θα δημοσιευτεί η προκήρυξη για τις προσλήψεις στο ΕΚΑΒ και τις επόμενες ημέρες θα σταλεί για προκήρυξη στο Εθνικό Τυπογραφείο. Αμέσως μετά θα εκδοθεί σε ΦΕΚ η προκήρυξη για τις 81 μόνιμες προσλήψεις.
 
Η προκήρυξη για το «Βοήθεια στο Σπίτι» βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της επεξεργασίας διότι έχει προκύψει ένα «αγκάθι» στην μοριοδότηση και ειδικότερα το πρόβλημα εντοπίζεται στην ειδική μοριοδότηση που έχει προβλεφθεί για τους συμβασιούχους του προγράμματος και της μοριοδότησης από την εντοπιότητα. Μέχρι να επιλυθεί η μικρή αυτή «εμπλοκή» στις μοριοδοτήσεις από το υπουργείο Εσωτερικών η προκήρυξη θα μένει πίσω.
 
Μετά την προκήρυξη για τις προσλήψεις στο ΕΚΑΒ, σειρά παίρνει η έκδοση της προκήρυξης για την πρόσληψη 81 μονίμων υπαλλήλων σε διάφορους φορείς του δημοσίου που κατανέμονται ως εξής:
 
Ελληνική Στατιστική Αρχή 2 θέσεις (ΠΕ, ΔΕ)
Αιγινήτειο 3 (ΤΕ, ΔΕ)
Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. 2 ( ΔΕ)
Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε. 3 (ΔΕ)
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 1 (ΔΕ)
Υπ. Εσωτερικών (ΟΤΑ Α΄) 7 (ΔΕ)
Ιερών Μητροπόλεων Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας, Αλεξανδρούπολης, Μαρώνειας & Κομοτηνής, Αργολίδας και Σάμου, Ικαρίας & Κορσέων 5 (ΠΕ, ΔΕ)
Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών 1 ( ΠΕ)
ΑΕΜΥ 1 (ΤΕ)
Υπουργείο Δικαιοσύνης 12 ( ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ)
Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων 8 (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ)
ΑΟΣΑΚ 1 (ΔΕ)
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης 1 (ΔΕ)
ΟΠΕΚΑ 9 (ΠΕ, ΤΕ)
ΕΛΓΑ 5 (ΠΕ)
Υπουργείου Εθνικής Άμυνας/ΓΕΝ/ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 6 ( ΠΕ, ΤΕ, ΥΕ)
Οργανισμός Λιμένος Πατρών ΑΕ 10 (ΠΕ,ΤΕ, ΔΕ)
Οργανισμός Λιμένος Εύβοιας ΑΕ 12 (ΠΕ,ΤΕ, ΔΕ)
 
Η προκήρυξη για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης φαίνεται πως θα έρθει πιο μετά στην σειρά και ο λόγος είναι ότι αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη οι προσλήψεις των μόνιμων εκπαιδευτικών και το σύστημα του ΑΣΕΠ δεν «επιτρέπει» την συσσώρευση προκηρύξεων με μεγάλο ενδιαφέρον.
 
Η προκήρυξη βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασίας και θα αφορά την πλήρωση 167 θέσεων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατηγορίας και του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πλήρωση 20 θέσεων ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας
 
Συγκεκριμένα θα προσληφθούν οι εξής ειδικότητες:
 
ΠΕ Γεωπόνων, ΠΕ Γεωπόνων (φυτικής παραγωγής), ΠΕ Κτηνιάτρων, ΠΕ Ιχθυολόγων, ΠΕ Οικονομικού, ΠΕ Πληροφορικής, ΔΕ Γεωργικού – Κτηνοτροφικού, ΔΕ Προσωπικού Η/Υ, ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού.
 
Υπο επεξεργασία βρίσκεται και η προκήρυξη για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις νέες φυλακές της Δράμας.
 
 
 
 
Πηγή: 
Verianet.gr
url