Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Σφοδρές μάχες στο Χαλέπι – Τουρκικές δυνάμεις κατέστρεψαν στρατιωτικό αεροδρόμιο

Σφοδρές μάχες στο Χαλέπι – Τουρκικές δυνάμεις κατέστρεψαν στρατιωτικό αεροδρόμιο

Κυριακή, Μάρτιος 1, 2020 - 19:19
137 0 0

 

Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στη Συρία μεταξύ τουρκικών δυνάμεων και στρατιωτών του Άσαντ που στηρίζονται από τις ρωσικές δυνάμεις με τα θύματα καθημερινά να αυξάνονται και από τις δύο πλευρές.
 
Οι τουρκικές δυνάμεις, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, στοχοθέτησαν και αχρήστευσαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ναϊράμπ, στην επαρχία του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία.
 
Η Αγκυρα κλιμακώνει τις επιθέσεις της εναντίον των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος από την περασμένη Πέμπτη, όταν δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αεροπορικό πλήγμα του συριακού στρατού.
 
 
Αντίποινα κατά Άσαντ και όργιο προπαγάνδας
 
Νωρίτερα, η Τουρκία η οποία βρίσκεται με την «πλάτη στον τοίχο» έχοντας ανοίξει πολλαπλά μέτωπα, κατέρριψε στην επαρχία Ιντλίμπ δύο συριακά μαχητικά αεροσκάφη.
 
«Δύο συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας καταστράφηκαν, το ένα από αυτά είχε καταρρίψει το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μας. Δύο μαχητικά Su-24 καταρρίφθηκαν» ανέφερε η ανακοίνωση , χωρίς να διευκρινίζει ποιος έβαλε εναντίον στόχων στη Συρία.
 
Νωρίτερα το συριακό πρακτορείο SANA είχε μεταδώσει ότι δύο συριακά μαχητικά καταρρίφθηκαν και ότι οι πιλότοι τους διασώθηκαν.
 
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι συριακές δυνάμεις κατέρριψαν, κοντά στην πόλη Σαρακέμπ, ένα τουρκικό drone που ανήκε σε «τρομοκρατική οργάνωση».
 
Η Τουρκία πάντως γνωρίζοντας ότι αν πλήξει ρωσικές δυνάμεις στα εδάφη της Συρίας είναι αρκετά προσεχτική καθώς παρά το γεγονός ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν στηρίζει ανοιχτά το καθεστώς Άσαντ, κρατά ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας και όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στρέφονται αποκλειστικά κατά των δυνάμεων του Άσαντ.
 
Σύμφωνα με τον τούρκο υπουγό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, η επιχείρηση (που έχει ήδη ξεκινήσει από τις 27 Φεβρουαρίου) στρέφεται αποκλειστικά κατά του καθεστώτος Άσαντ, τονίζοντας πως δεν αφορά στη Ρωσία, εν όψει μάλιστα και τις επικείμενης συνάντησης Πούτιν – Ερντογάν στις 5 Μαρτίου.
 
 
Έκκληση για παρέμβαση της Ρωσίας
 
«Περιμένουμε από τη Ρωσία να οδηγήσει το καθεστώς στην παύση των επιθέσεών του και να χρησιμοποιήσει τα μέσα της για να ισχύσουν οι όροι της συμφωνίας στο Σότσι» είπε ο τούρκος υπουργός Άμυνας.
 
«Στο πλαίσιο του νόμιμου δικαιώματος να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, ο στόχος μας θα είναι μονάχα οι στρατιώτες και τα στοιχεία του καθεστώτος, που επιτίθενται στα στρατεύματά μας. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να σταθούμε αντιμέτωποι με κάποια άλλη χώρα. Στόχος μας είναι να εμποδίσουμε το καθεστώς από τις συνεχιζόμενες σφαγές και να αποτρέψουμε την περαιτέρω μετανάστευση» συμπλήρωσε.
 
Ο Τούρκος υπουργός ισχυρίστηκε επίσης ότι έχουν «εξουδετερωθεί» μέχρι στιγμής 2.200 Σύροι στρατιώτες, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, 8 ελικόπτερα, 103 άρματα, δεκάδες οβιδοβόλα και 3 συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας.
 
 
 
 
 
Πηγή: 
Verianet.gr