Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Ερντογάν: Οι Ελληνες θα χρειαστούν το έλεος που χρειάζονται οι πρόσφυγες

Ερντογάν: Οι Ελληνες θα χρειαστούν το έλεος που χρειάζονται οι πρόσφυγες

Τετάρτη, Μάρτιος 4, 2020 - 14:25
204 0 0

 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε ακραία λεκτική πρόκληση μιλώντας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Έβρο, ξεπερνώντας κάθε όριο.

 

 

Κορυφώνει τις προκλήσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την κατάσταση στον Έβρο.

Μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ανέφερε ότι "οι γείτονές μας οι Ελληνες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι κάποια ημέρα ίσως χρειαστούν το ίδιο έλεος που χρειάζονται σήμερα οι πρόσφυγες".

"Προσπαθούν με όλα τα μέσα να απαγορεύσουν τη διέλευση στους μετανάστες, προσπαθούν να τους πνίξουν στη θάλασσα ή να τους σκοτώσουν" συνέχισε στον ίδιο προκλητικό τόνο μιλώντας για τη δράση των ελληνικών αρχών χωρίς να παραθέσει ούτε ένα στοιχείο που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του.

Συνέχισε στον ίδιο τόνο: Κατά το Β' παγκόσμιο πόλεμο Ελληνες πρόσφυγες φιλοξενήθηκαν στην Συρία. Ισως ο Μητσοτάκης να είναι εγγονός αυτών των ανθρώπων".

Ο Ερντογάν κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να δράσουν στη γραμμή της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θέλοντας να ενισχύει ένα φιλοπροσφυγικό προφίλ. "Αν θέλει η Ευρώπη να λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα, θα πρέπει να υποστηρίξει τις πολιτικές και ανθρωπιστικές λύσεις της Τουρκίας στη Συρία. Ελπίζουμε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις θα οδηγήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να δει την αλήθεια και να δώσει την απαραίτητη υποστήριξε στη χώρα μας"υπογράμμισε.

Οι ισχυρισμοί του Ερντογάν ήρθαν να ενισχύσουν τα fake news μερίδας του τουρκικού τύπου που έκαναν λόγο για νεκρούς στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας.

Για το τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος άρχισε να καταμετρά τις απώλειες του συριακού στρατού με...ακρίβεια προπαγάνδας. "Εχουμε εξοντώσει 3138 στρατιώτες και έχουμε εξολοθρεύσει 151 άρματα, 100 μονάδες πυροβολικού, 3 αεροπλάνα, 8 ελικόπτερα, 8 συστήματα αεράμυνας και 60 τεθωρακισμένα οχήματα" τόνισε.

 

Πυρά από τη Γαλλία

Η Γαλλία, από τους κύριους επικριτές του Ερντογάν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατηγόρησε την Τουρκία ότι χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες για να εκβιάσει την Ευρώπη και δήλωσε πως η Άγκυρα θα πρέπει να σεβαστεί τη συμφωνία του 2016 με την ΕΕ βάσει της οποίας δεσμεύθηκε να κρατάει τους μετανάστες στο έδαφός της.

«Είναι απαράδεκτο η Τουρκία να χρησιμοποιεί το ζήτημα της μετανάστευσης για να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη», δήλωσε χθες, Τρίτη, στο κοινοβούλιο ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν. Πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν την αγανάκτησή τους στη διάρκεια συνεδρίασης που είχαν τη Δευτέρα σχετικά με την απόπειρα του Ερντογάν να ασκήσει πίεση στην ΕΕ, δήλωσαν στο Ρόιτερ διπλωματικές πηγές.

Μερικοί από τους πρεσβευτές παραδέχθηκαν ωστόσο πως η ΕΕ θα πρέπει να δώσει περισσότερα χρήματα στην Τουρκία για να συνεχίσει η τελευταία να εμποδίζει τους μετανάστες να φθάνουν στην Ευρώπη.

 
Πηγή: 
Verianet.gr