Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Το 1ο βραβείο στην κατηγορία ΤΑΙΝΙΑ με το έργο «Τραντέλλενας» κατέκτησε το Γυμνάσιο Μακροχωρίου (βίντεο)

Το 1ο βραβείο στην κατηγορία ΤΑΙΝΙΑ με το έργο «Τραντέλλενας» κατέκτησε το Γυμνάσιο Μακροχωρίου (βίντεο)

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 24, 2020 - 09:11
26 0 1

 

Μια σημαντική διάκριση πέτυχε το Γυμνάσιο Μακροχω ρίου στον 4ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και Όνειρα, παρελθόν, παρόν, μέλλον» το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO.

Συγκεκριμένα κατέκτησε το 1ο βραβείο στην κατηγορία ΤΑΙΝΙΑ με το έργο «Τραντέλλενας» (τριάντα φορές  Έλληνας).

Στην ταινία παρακολουθούμε την αφήγηση μιας ξεριζωμένης ποντιοπούλας – από το χωριό Καραπελίτ του Ατάπαζαρ της Νικομήδειας – η οποία θυμάται τον πατέρα της, που θυσιάστηκε προκειμένου να καθυστερήσει τους Τούρκους και να σώσει με αυτό τον τρόπο την οικογένειά του από την επερχόμενη σφαγή.

Για την αξιέπαινη αυτή προσπάθεια αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες που συμμετείχαν, αλλά και στους υπεύθυνους καθηγητές Αποστολίδου Αναστασία που οργάνωσαν και επιμελήθηκαν το εν λόγω πρόγραμμα.

 

https://www.youtube.com/embed/pyYBJIDdLbU&t=16s

 

 

Πηγή: 
Verianet.gr

Σχόλια

Εικόνα ΜΠΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ
Υποβλήθηκε από ΜΠΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ στις Κυρ, 27/09/2020 - 12:38.
Θερμά Συγχαρητήρια στους μαθητές /τριες του Γυμνασίου Μακροχωρίου Ημαθίας Με τέτοιους νέους η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο Αύριο

Προσθέστε νέο σχόλιο

url