Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Αίτηση εξαγοράς της ΕΝΚΛΩ και υλοποίηση του σχεδίου των εργαζομένων από μεγάλο επενδυτικό Ομιλο!!

Αίτηση εξαγοράς της ΕΝΚΛΩ και υλοποίηση του σχεδίου των εργαζομένων από μεγάλο επενδυτικό Ομιλο!!

Πέμπτη, Οκτώβριος 6, 2016 - 09:18
67 0 0

Νέες εξελίξεις στο πολύμηνο θρίλερ της επαναλειτουργίας της ΕΝΚΛΩ είχαμε αυτές τις ημέρες. Μετά την τεκμηριωμένη πρόταση των εργαζομένων, εμφανίστηκε μεγάλος  όμιλος που θέλει να αναλάβει την επαναλειτουργία εργαστασίων και να επενδύσει στον κλάδο.

Εξέλιξη ευχάριστη, που λύνει ουσιαστικά τα χέρια τραπεζών και κυβέρνησης, ιδαίτερα της τελευταίας που αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα με την επιτροπή ανταγωνισμού της Ε.Ε.

Οφείλει όμως, όπως και η Σύνδικος να "φρενάρουν" τους πλειστηριασμούς, και να δώσουν "ανάσα" στην όλη διαδικασία, ώστε να φτάσει σύντομα στο τέρμα της και επαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της ομάδας των εργαζομένων που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και την Παρασκευή μπορείτε να διαβάσετε όλο το ρεπορτάζ και τις ουσιαστικές εξελίξεις επί της διαδικασίας στην εφημερίδα μας: 

Αγαπητοί συνάδελφοι στο πλαίσιο της ενημέρωσης όλων των πρώην εργαζομένων της ΕΝ ΚΛΩ σας ανακοινώνουμε τα παρακάτω:
1. Σήμερα 4/10/2016, οι εκπρόσωποι μας στο συμβούλιο πιστωτών, παρέλαβαν αίτηση ενδιαφέροντος εξαγοράς της πτωχευτικής περιουσίας της ΕΝ ΚΛΩ από στρατηγικό επενδυτή, η οποία έχει κοινοποιηθεί αντίστοιχα και στην σύνδικο πτωχεύσεως. Η αίτηση κάνει μνεία για την επαναδραστηριοποίηση μέρους των λειτουργικών εγκαταστάσεων της πτωχευμένης εταιρίας, με άμεση πρόθεση την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον κλάδο κλωστοϋφαντουργίας υπό νέο εταιρικό καθεστώς .
2. Η ομάδα εργασίας εξειδικευμένων πρώην στελεχών της εταιρίας και τεχνοκρατών, που από τον Απρίλιο του 2015 έχουμε συστήσει, με στόχο την δημιουργία βιώσιμου επιχειρηματικού σχεδίου , έχει ξεκινήσει ήδη τις επαφές με τα ενδιαφερόμενα μέρη ώστε το αίτημα ενδιαφέροντος να πάρει την μορφή πρότασης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα .  
Θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τις έως τώρα προσπάθειες όλων των πρώην εργαζομένων της ΕΝ ΚΛΩ , καθώς αποδεικνύει ότι η μεθοδική προσέγγιση μας με 
α. την κατάθεση βιώσιμου επιχειρησιακού σχεδίου , 
β. την προβολή των δυνατοτήτων του κλάδου , 
γ. την αναζήτηση κεφαλαίων χρηματοδότησης , 
όχι μόνο ήταν ορθή , αλλά βρίσκει ανταπόκριση και σε επενδυτικά κεφάλαια . 
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ήδη από τον Απρίλιο του 2016 η Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου συνέστησε ,‘’εννεαμελή Ομάδα Εργασίας για την αξιολόγηση και την τελική διαμόρφωση επιχειρησιακού σχεδίου που δύναται να υποστηρίξει την επαναλειτουργία εγκαταστάσεων της υπό πτώχευση «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας ΑΕ» (ΕΝ.ΚΛΩ ΑΕ). ‘’ Η παραπάνω ομάδα εργασίας παρέπεμψε σε ανεξάρτητο εκτιμητή το επιχειρησιακό μας σχέδιο , το οποίο αξιολογήθηκε θετικά σε όλες τις επιχειρησιακές παραμέτρους του.
Με βάση όλα τα παραπάνω και σε συνδυασμό με το ότι η Ελληνική Βουλή είχε σταματήσει την διαδικασία πλειστηριασμών της πτωχευτικής περιουσίας της ΕΝ ΚΛΩ για το διάστημα 1/1 – 30/6/2016 ,ώστε να διερευνηθεί κάθε δυνατότητα για την επαναδραστηριοποίηση παραγωγικών εγκαταστάσεων ,προς όφελος και των πιστωτών και του κοινωνικού ιστού πόλεων ,όπως η Κομοτηνή και η Νάουσα, γεννώνται τα εξής ερωτηματικά :
1. Θα εκτελεστούν οι πλειστηριασμοί της 17/10/2016 που αφορούν τον εξοπλισμό δύο (2) ολόκληρων εργοστασίων, χωρίς πρώτα να εκτιμήσουν τουλάχιστον οι προνομιακοί πιστωτές Α τάξεως (Δημόσιο , Ασφαλιστικά Ταμεία, Εργαζόμενοι) τα νέα δεδομένα?
2. Τι θα πράξει το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία υπό τον ρόλο τους ως πιστωτές ? Θα ασχοληθούν με μια πιθανώς ευνοϊκή πρόταση για τα συμφέροντα τους, ή θα παραμείνουν θεατές στην αποψίλωση παραγωγικών εγκαταστάσεων με τεράστια αξία την ίδια στιγμή που όλοι ευαγγελίζονται την ανάπτυξη της χώρας
Οι λογικές απαντήσεις στα παραπάνω ερωτηματικά είναι πιστεύουμε προφανείς και σε αυτές ευελπιστούμε επιτέλους.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΎΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

 

foninaousis.gr

Πηγή: 
Verianet.gr
url