Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Δημοτική κοινότητα Βέροιας: Αναβολή για τους οίκους ανοχής (βίντεο)

Δημοτική κοινότητα Βέροιας: Αναβολή για τους οίκους ανοχής (βίντεο)

Τρίτη, Οκτώβριος 18, 2016 - 05:30
128 0 0

Την Τετάρτη στις 7 το βράδυ θα συζητηθεί και πάλι το ένα και μοναδικό θέμα που συζήτησε το βράδυ της Δευτέρας ή Δημοτική Κοινότητα Βέροιας, αλλά, ενώ η επί του θέματος συζήτηση είχε προχωρήσει με την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων, αναβλήθηκε τελικά.

Την πρόταση για αναβολή έκανε την τοποθέτησή του ο Κώστας Κεφαλίδης και έγινε αποδεκτή από την πρόεδρο Ελένη Γκόγκα. Μιας που υπήρχε αποδοχή της πρότασης αναβολής από την πρόεδρο, η πρόταση δεν τέθηκε για ψηφοφορία στο Σώμα.

Γνωμοδότηση για τον καθορισμό της απόστασης των οικημάτων που χρησιμοποιούνται από εκδιδόμενα επ’ αμοιβή πρόσωπα από το σχολικό συγκρότημα στην περιοχή «Γιοτζαλίκια».

Πρόκειται για ένα θέμα που επανέρχεται στα όργανα του Δήμου μετά την βεβιασμένη - στα όρια της πρεμούρας - και λανθασμένη, στο τυπικό τουλάχιστον μέρος, όπως αποδείχτηκε, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας που άλλαξε την επιτρεπόμενη απόσταση ώστε να καταστήσει παράνομη τη λειτουργία "των οικημάτων που χρησιμοποιούνται από εκδιδόμενα επ’ αμοιβή πρόσωπα"

Η απόφαση, μετά από προσφυγή των ενδιαφερομένων, απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τώρα θα πρέπει να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία.

Πρώτο στάδιο είναι η λήψη σχετικής απόφασης από τη Δημοτική Κοινότητα, κάτι που επιχειρήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στην έναρξη της συνεδρίασης διαβάστηκε εισηγητικό σημείωμα της αρμόδιας αντιδημαρχίας, ενώ μεσολάβησε και τηλεφωνική παρέμβαση του αρμόδιου αντιδημάρχου.

Η στάση του συνόλου σχεδόν των μελών της Δημοτικής Κοινότητας έδειξε από άρνηση προς την εισήγηση μέχρι σοβαρό προβληματισμό.

Συρμούλα Τζήμα και Δημήτρης Τσιάνος έθεσαν ζητήματα που αφορούσαν τον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος, ενώ και εκ της "συμπολίτευσης" εκφράστηκε προβληματισμός, με τον Κώστα Κεφαλίδη να προτείνει αναβολή του θέματος, ώστε να είναι παρόν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και να δώσει απαντήσεις.

Ερωτήματα που διατυπώθηκαν αφορούσαν την ανανέωση άδειας που δόθηκε τη στιγμή που ήταν γνωστή η επικείμενη λειτουργία σχολικού συγκροτήματος, το αν και κατά πόσο μπορεί να αλλάζουν οι επιτρεπόμενες αποστάσεις "κατά πως βολεύει κατά περίπτωση", αλλά και το γενικό θέμα του βάσιμου ή μη του πόσο μπορεί να επηρεάζει η εκεί παρουσία τους.

Από πλευράς ενδιαφερόμενου τονίστηκε ότι στην πραγματικότητα θα είναι αθέατα από τον δρόμο.

Πρόκειται για μια ακόμη περίπτωση "εμμονικής" στάσης σε ένα θέμα με την Δημοτική Αρχή να εξαντλεί την "κοπτοραπτική" για την οποία εκπρόσωποί της κατηγορούν - με δικόγραφα μάλιστα - άλλους.

Όπως έδειξε το κλίμα στη συνεδρίαση, θα χρειαστεί αρκετά μεγάλη δόση επιβολής "πειθαρχίας" στην ομάδα της πλειοψηφίας στη Δημοτική Κοινότητα για να "περάσει' το θέμα, το οποίο θα συζητηθεί στη συνέχεια στην επιτροπή ποιότητας ζωής. Εκεί - υποτίθεται - ότι τα πράγματα είναι πιο εύκολα...

Και μετά στο Δημοτικό Συμβούλιο - πιθανόν δια της γνωστής διαδικασίας "σκούπα", για ένα θέμα για το οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο ήδη έχει αποφασίσει και η απόφασή του απορρίφθηκε.

Όλη η συνεδρίαση της Δημοτική Κοινότητας:

https://www.youtube.com/embed/NeAgQe8K3vI

Πηγή: 
Verianet.gr