Αρχική / Νέα Της Βέροιας / «Χριστουγεννιάτικα»... ραβασάκια σε χιλιάδες επιχειρήσεις από την ΑΑΔΕ

«Χριστουγεννιάτικα»... ραβασάκια σε χιλιάδες επιχειρήσεις από την ΑΑΔΕ

Δευτέρα, Δεκέμβριος 14, 2020 - 07:57
79 0 0

 

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προχωρά στην αποστολή ειδοποιητηρίων προς χιλιάδες επιχειρήσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, τις οποίες καλεί να πληρώσουν αναδρομικά τον ΕΝΦΙΑ του 2015, καθώς δεν είχαν υποβάλει σχετικές δηλώσεις Ε9.

Η ξαφνική αυτή ενέργεια από την ΑΑΔΕ αναμένεται να δυσκολέψει περαιτέρω τις επιχειρήσεις που ασφαλώς δεν ήταν προετοιμασμένες για αυτήν την πρόσθετη επιβάρυνση, εν μέσω μάλιστα της πανδημίας και εν όψει των Χριστουγέννων. 

Όπως έγινε γνωστό, τα υποκαταστήματα της Εφορίας στα οποία υπάγονται οι εν λόγω επιχειρήσεις έχουν ήδη προχωρήσει σε κατ' εκτίμηση υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ που δεν έχει καταβληθεί. Οι επιχειρήσεις πλέον, έχουν τις εξής επιλογές: 

⇒ να πληρώσουν εφάπαξ τα ποσά του ΕΝΦΙΑ με τις αντίστοιχες καμπάνες προστίμων μέσα σε διάστημα ενός μήνα από την ημερομηνία κοινοποίησης του ηλεκτρονικού ειδοποιητηρίου ή... 

⇒ να υποβάλουν μέσα σε 30 ημέρες δήλωση Ε9 για το έτος 2015, η οποία θα είναι εκπρόθεσμη αλλά έτσι ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ για τα ποσά πληρωμής θα είναι ο πραγματικός και όχι αυτός που κατ' εκτίμηση προσδιόρισαν οι φορολογικές αρχές.

 

 

www.efsyn.gr

 

Πηγή: 
Verianet.gr
url