Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Η Ferrari σβήνει τα 70 κεράκια της

Η Ferrari σβήνει τα 70 κεράκια της

Τετάρτη, Μάρτιος 15, 2017 - 10:59
23 0 0

 

Έχουν περάσει 70 χρόνια από τη στιγμή που η Ferrari λάνσαρε το πρώτο supercar της και για αυτό η εταιρεία εγκαινιάζει επίσημους εορτασμούς της για αυτήν την επέτειο. Στις 12 Μαρτίου 1947, ο Enzo Ferrari έγραψε ιστορία λανσάροντας την 125 S, το πρώτο αυτοκίνητο δρόμου που είχε το όνομα του, όταν το πήγε για test- drive στους δρόμους του Maranello.

H 125 S σχεδιάστηκε από τον Gioacchino Colombo με τον Giuseppe Busso και  τον Luigi Bazzi να συνεισφέρουν στο εγχείρημα.. Δύο μήνες αργότερα, η 125 S έκανε το αγωνιστικό ντεμπούτο της στο Piacenza Circuit, με τον Franco Cortese στο τιμόνι.
Ο Enzo Ferrari είπε ότι το ντεμπούτο ήταν μια «υποσχόμενη αποτυχία» αφού στο αυτοκίνητο πρόεκυψε πρόβλημα στην αντλία καυσίμου, ενώ οδηγούσε την κούρσα. Παρά την αρχική αποτυχία όμως, η 125 S κέρδισε τον πρώτο αγώνα της εννέα ημέρες αργότερα με Cortese πίσω από το τιμόνι στο Grand Prix της Ρώμης. Εβδομήντα  χρόνια αργότερα και η Ferrari γιορτάζει αυτή την επέτειο με το τελευταίο περιορισμένης έκδοσης hypercar, τη LaFerrari Aperta. Η Αperta χάνει την οροφή της, διατηρώντας όμως το φανταστικό 950 ίππων V12 υβριδικό κινητήρα της Coupe.
 
Πάνω από 60 χώρες θα φιλοξενήσουν εκδηλώσεις για την επέτειο αυτή που αποτελεί ορόσημο για την Ferrari. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει στην Αυστραλία όπου θα παρουσιαστεί η LaFerrari Aperta σαν σύμβολο της 70ης επετείου. Οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν στο Maranello τον Σεπτέμβριο.

Πρέπει να τονιστεί ότι η Ferrari έχει ξεκινήσει ακόμη και μια ειδική ιστοσελίδα, την www.ferrari70.com η οποία θα αφιερωθεί αποκλειστικά στους εορτασμούς της επετείου.

Πηγή: www.autotriti.gr

Πηγή: 
Verianet.gr