Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Ημαθία: Χιονοδρομικό Σελίου - Ανασταίνοντας ένα "πτώμα" (βίντεο)

Ημαθία: Χιονοδρομικό Σελίου - Ανασταίνοντας ένα "πτώμα" (βίντεο)

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 28, 2017 - 00:28
104 0 0

 

Ταμειακό απόθεμα με το "εξωφρενικό" ποσό των 148 ευρώ και χρέη που αγγίζανε τις 500.000 ευρώ, με τα μισά (χρέη) να είναι "παράτυπα", με οφειλές δύο ετών προς τους εναπομείναντες υπαλλήλους, χωρίς γραμματειακή υποστήριξη, χωρίς άδεια λειτουργίας, με δύο από τα τέσσερα μηχανήματα να είναι παλιοσίδερα, λεηλατημένο το εστιατόριο με ζημιές που ξεπερνούσαν τις 90.000 ευρώ....

Αυτή ήταν η εικόνα του χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου τον Ιούλιο του 2015, όπως την παρουσίασε ο κ. Τζελέπης, πρόεδρος του Χιονοδρομικού, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το βράδυ της Τετάρτης στον πολυχώρο "Εληά" στη Βέροια. 

Η συνέντευξη τύπου αφορούσε τον απολογισμό πεπραγμένων της περιόδου από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι τον Ιούλιο του 2017 και πραγματοποιήθηκε παρουσία όλου του ΔΣ του Χιονοδρομικού Κέντρου, αλλά και εκπροσώπων του Δήμου Βέροιας και αθλητικών φορέων.

Ο Πρόεδρος του Χιονοδρομικού, Κώστας Τζελέπης αρχίζοντας από την ημερομηνία που ανέλαβε καθήκοντα η παρούσα διοίκηση, παρουσίασε αναλυτικά την εικόνα των πραγμάτων κατά την ανάληψη και τις προσπάθειες που έγιναν στη διετία που μεσολάβησε, μέχρι το "κλινικά νεκρό" χιονοδρομικό να βγεί από την εντατική και πλέον να μπει σε διαδικασία ανάρρωσης.

Όπως είπε, τα πρώτα έξοδα αντιμετωπίστηκαν από τους επαγγελματίες που έχουν σχολές με χρήματα που συγκεντρώθηκα κυριολεκτικά με έρανο, καθώς δεν μπορούσε να υπάρξει κρατική χρηματοδότηση, λόγω του ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου δεν είχε άδεια λειτουργίας!!!

Με τα πρώτα έσοδα από χρηματοδότηση αντιμετωπίστηκαν οφειλές για τηλέφωνα και ΔΕΗ, με ρύθμιση, καθώς ήταν ορατός ο κίνδυνος διακοπής ακόμη και αυτής της ηλεκτροδότησης!!!

Φορολογικά και άλλα στοιχεία, αναγκαία για την τακτοποίηση της οικονομικής εικόνας του Κέντρου, στοιχειώδης αρχικά, συντήρηση της υποδομής, διαχείριση των νόμιμων οφειλών και αντιμετώπιση όσων δεν ήταν στα πλαίσια της νομιμότητας,, εξασφάλιση προσωπικού, δημιουργία πρώτων εσόδων και το τεράστιο ζήτημα της εξασφάλισης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, με την συνδρομή του Δήμου Βέροιας, τα βήματα που γίνανε σε αδρές γραμμές ώστε το "δώρο της φύσης" να αποκτήσει και πάλι τα χαρακτηριστικά που πρέπει και όχι την κατάσταση του "κλινικά νεκρού" που είχε περιέλθει.

Πέρα από τη φυσιολογική και αντάξια της ιστορίας και της αξίας λειτουργίας, στόχος πλέον είναι, μέσα από μελέτη βιωσιμότητας, εγκατάσταση συστήματος τεχνητής χιόνωσης, συνεργασία με πρόσωπα και φορείς που ασχολούνται με δράσεις στο βουνό και προγραμματισμός εκδηλώσεων με πρώτη που ανακοινώνεται αυτή τον Αύγουστο του 2018.

 

Παρακολουθείστε σε λίγο σε βίντεο όλη τη συνέντευξη τύπου  

 

 

Πηγή: 
Verianet.gr