Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Κερδίζει έδαφος ο Σαρκοζί στις εσωκομματικές εκλογές της γαλλικής δεξιάς

Κερδίζει έδαφος ο Σαρκοζί στις εσωκομματικές εκλογές της γαλλικής δεξιάς

Τετάρτη, Νοέμβριος 2, 2016 - 08:54
48 0 0

Νέα δημοσκόπηση δείχνει υποχώρηση των ποσοστών του Αλάν Ζιπέ και αντίστοιχη ενίσχυση της δημοτικότητας του Νικολά Σαρκοζί στο δρόμο προς την κάλπη της δεξιάς παράταξης στη Γαλλία, που αναμένεται να κρίνει τον υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές. Είκοσι μέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση, που θα λάβει χώρa στις 20 και 27 Νοέμβρη αντίστοιχα, ο πρώην πρόεδρος κερδίζει 2 ποσοστιαίες μονάδες (31% έναντι 29% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), με τον Αλάν Ζιπέ να υποχωρεί κατά 4% (37% έναντι 41%).
Η δημοσκόπηση του iFop για λογαριασμό του iTELE, του Paris Match και του Sud Radio, δείχνει για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο υποχώρηση των ποσοστών του Ζιπέ και αντίστοιχη ενίσχυση εκείνων του Σαρκοζί. Η ίδια τάση, με σαφές όμως προβάδισμα υπέρ του πρώην πρωθυπουργού, καταγράφεται και στη δεύτερη Κυριακή.
Εκεί ο Ζιπέ λαμβάνει ποσοστό 57% (από 61% που του αποδιδόταν στην περασμένη μέτρηση) έναντι 43% για τον Νικολά Σαρκοζί (λάμβανε 39%). Η δημοσκόπηση δημοσιεύεται λίγες ώρες πριν τη δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση όλων των υποψηφίων της δεξιάς.

 

news247.gr

Πηγή: 
Verianet.gr