Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Κρίσιμες για τον Σάντερς εσωκομματικές εκλογές στη Νεβάδα

Κρίσιμες για τον Σάντερς εσωκομματικές εκλογές στη Νεβάδα

Κυριακή, Φεβρουάριος 23, 2020 - 09:38
15 0 0

 

Σοβαρή πολιτική πρόκληση είναι για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα οι εσωκομματικές εκλογές των Δημοκρατικών στη Νεβάδα. Οι ψηφοφόροι θα κληθούν να αποφασίσουν για την επιλογή της προτίμησής τους, καθώς το Δημοκρατικό Κόμμα αναζητεί την καλύτερη δυνατή επιλογή προεδρικού υποψηφίου έναντι του Ντόναλντ Τραμπ. 

Αν και ο Μπέρνι Σάντερς ηγείται της κούρσας των Δημοκρατικών, οι εσωκομματικοί αντίπαλοί του θα προσπαθήσουν να αποκόψουν τη θετική πολιτική δυναμική του.

Ο Μπέρνι Σάντερς αυτοπροσδιορίζεται ως Δημοκρατικός-Σοσιαλιστής γερουσιαστής από το Βερμόντ και έχει αναδειχθεί πρώτος στις δημοσκοπήσεις σε παναμερικανικό επίπεδο. Πρώτο τον δίνουν οι δημοσκοπήσεις και στη Νεβάδα, μετά τα αποτελέσματα δύο πρώτους προκριματικούς κύκλους που πραγματοποιήθηκαν στην Αϊόβα και στο Νιου Χάμσαϊρ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των Washington Post-ABC που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 19 Φεβρουαρίου, ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Σάντερς έχει ευρύ προβάδισμα στην κούρσα για το χρίσμα, καθώς προηγείται με μεγάλη διαφορά και του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του δισεκατομμυριούχου Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Συγκεντρώνει ποσοστό 32% στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των Δημοκρατικών ψηφοφόρων τον Φεβρουάριο, κερδίζοντας 9 ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιανουάριο. Ο Τζο Μπάιντεν, που βρισκόταν στην κορυφή τον προηγούμενο μήνα, είδε τα ποσοστά του να κατακρημνίζονται, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση εξασφαλίζοντας το 16% στην πρόθεση ψήφου. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ με 14%, ενώ τον ακολουθεί η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Ουόρεν με 12%. Ο Πιτ Μπούτιτζετζ, που κατέγραψε καλές επιδόσεις στις εκλογές της Αϊόβα και του Νιου Χαμσάιρ, λαμβάνει 8% στην πρόθεση ψήφου.

 

www.efsyn.gr

 

Πηγή: 
Verianet.gr