Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Οι 'γέφυρες' και η γέφυρα

Οι 'γέφυρες' και η γέφυρα

Δευτέρα, Μάρτιος 6, 2017 - 11:30
28 0 0

Ανήμερα της εκλογής νέου προεδρείου στο Δήμο Βέροιας ο πρώην αντιδήμαρχος, Δημήτρης Δάσκαλος είχε δημοσιευμένο στο προσωπικό του προφίλ ένα κείμενο πολύ-πολύ αποκαλυπτικό. Το οποίο μάλιστα καταλήγει προαναγγέλλοντας "περισσότερες λεπτομέρειες".

Το κείμενο αφορά τη γέφυρα Κούσιου και αναφέρει:

 
"ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΥΣΙΟΥ συνέχεια……………. Για την Ιστορία …….χωρίς σχόλια.

Τα σχόλια είναι δικά σας!!!!

1. Έτος 2010 ποσοστό ολοκλήρωσης έργου περίπου 30% της σύμβασης!

2. Έτος 2011 ποσοστό ολοκλήρωσης έργου περίπου 45% της σύμβασης!

3. Έτος 2012 ποσοστό ολοκλήρωσης έργου περίπου 45% της σύμβασης!

4. Έτος 2013 ποσοστό ολοκλήρωσης έργου περίπου 45% της σύμβασης!

5. Έτος 2014 ποσοστό ολοκλήρωσης έργου περίπου 45% της σύμβασης! (Εδώ συνέβη το εξής παράδοξο, διαλύθηκε η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία όμως με υπαιτιότητα του Δήμου Βέροιας).

6. Έτος 2015 ποσοστό ολοκλήρωσης έργου περίπου 45% της σύμβασης!

7. Έτος 2016 ποσοστό ολοκλήρωσης έργου περίπου 45% της σύμβασης!

8. Έτος 2017 εν αναμονή του προϋπολογισμού της νέας πιο φθηνής μελέτης (από μεταλλικά στοιχεία).

Ας ελπίσουμε ότι τα χρήματα της δωρεάς που περίσσεψαν από τα 2.500.000, τα οποία μπορεί να είναι μαζί με τους τόκους 1.700.000,00€ -1.800.000,00€ να φθάσουν, για να ολοκληρωθεί το έργο.

Δυστυχώς όμως πιστεύω ότι δεν θα φθάσουν και θα χρειασθεί να ενισχυθεί ο νέος προϋπολογισμός από χρήματα του Δήμου.

Αν συμβεί αυτό τότε ποιού θα είναι η γέφυρα!
Για την ιστορία το έργο της γέφυρας Κούσιου το 2010, συμβασιοποιήθηκε αντί του ποσού 2.080.152,11€ με φπα με το κλειδί στο χέρι.

Τώρα τα σχόλια είναι δικά σας!!!!

Έπεται συνέχεια……………… με περισσότερες λεπτομέρειες......."

Με απλά λόγια:

Το έργο είναι σταματημένο από το 2011!!!! Είναι σταματημένο σε μια χρονιά καθόλου τυχαία...

Κι ενώ το έργο σταμάτησε από το 2011, μέχρι το 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο, επί προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, ψήφιζε συνεχώς παρατάσεις με τον εργολάβο!!!

Το καλοκαίρι του 2014, κάτω από περίεργες συνθήκες, "διαλύθηκε η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία όμως με υπαιτιότητα του Δήμου Βέροιας", όπως αναφέρει ο Δημήτρης Δάσκαλος. Δηλαδή ο εργολάβος έφυγε σαν να μην συμβαίνει τίποτα... Με "υπαιτιότητα του Δήμου Βέροιας"...

Τη νέα διοίκηση του Δήμου στελέχωσαν στελέχη της πρώην αιρετής διοίκησης. Στην πραγματικότητα είναι πιστή συνέχεια της προηγούμενης, κι ας προσπαθούσε να πείσει για το αντίθετο ο "εκλεκτός" της "τέως"...

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ στη νέα κατανομή τω αρμοδιοτήτων των αντιδημάρχων, υπήρξε διαφοροποίηση μεταξύ των κ.κ. Σιδηρόπουλου κι Λαζαρίδη, ο Δήμαρχος Βέροιας ρητά αφήνει το θέμα της γέφυρας στον πρώην αντιδήμαρχο Τεχνικών. Αυτόν δηλαδή που κατηγορήθηκε ότι, παρά την αντίθετη θέση του Δήμου, κατά την προσφυγή στο Τεχνικό Συμβούλιο, επιχείρησε να επηρεάσει τα μέλη της Επιτροπής ώστε να παραμείνει ο εργολάβος στο έργο...!!!

Η νυν αιρετή διοίκηση ανέλαβε καθήκοντα στις 1 Σεπτεμβρίου του 2014. Δηλαδή μετά την διάλυση της σύμβασης "με υπαιτιότητα του Δήμου"....

Από τότε, πέρα από τα νέα σχέδια και τις μελέτες και τις νέες ιδέες, το πιο θεαματικό που έγινε σχετικά με το ζήτημα ήταν μια παρασκηνιακή, "κλειστή" συνάντηση για να μεταπείσουν τον αείμνηστο πλέον δωρητή, Γιάννη Κούσιο, να αποσύρει το εξώδικο που έστειλε στο Δήμο.

Με το εξώδικο εκείνο ο Γιάννη Κούσιος ζητούσε επιτακτικά και αιτιολογημένα, την απομάκρυνση μέλους της Διαχειριστικής Επιτροπής.

Ο Δήμαρχος Βέροιας όχι μόνο δεν απομάκρυνε το συγκεκριμένο άτομο, αλλά το τοποθέτησε σε πολύ σημαντική διοικητική θέση, κάτι σαν δεξί του χέρι!!!

Εσχάτως έγινε το "πολιτικό deal" που έφερε τον νυν Δήμαρχο να χαίρει της εκτίμησης της Νομαρχιακής Οργάνωσης του κυβερνητικού κόμματος.

Με ανοιχτά τα ερωτήματα, αν αυτή η "εκτίμηση" και η προοπτική εκλογικής στήριξης αφορά αποδοχή των μέχρι τώρα πεπραγμένων.

Κι αποτελεί αποδοχή των μέχρι τώρα πεπραγμένων, θα αναληφθούν και πρωτοβουλίες ή θα υπάρξει υποβοηθητική στήριξη στο να κλείσουν αισίως τα ανοιχτά μέτωπα;

 

 

 

Πηγή: 
Verianet.gr
url