Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Ρωσία: Κρίνεται ο αγωγός φυσικού αερίου

Ρωσία: Κρίνεται ο αγωγός φυσικού αερίου

Δευτέρα, Οκτώβριος 10, 2016 - 09:26
54 0 0

Η τύχη του Turkish Stream, του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Τουρκία μπορεί να λυθεί οριστικά το ερχόμενο διήμερο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της μεικτής διακυβερνητικής επιτροπής που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου.
«Το σχέδιο είναι έτοιμο. Για τη λύση κάποιων ζητημάτων που παραμένουν ακόμα ανοικτά, η ρωσική πλευρά διεξάγει εντατικές διαβουλεύσεις με την τουρκική», αναφέρει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Hurriet ο ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ.
Η διαδικασία εξομάλυνσης των ρωσοτουρκικών σχέσεων, υπό την επίδραση μιας θετικής και μιας αρνητικής ατζέντας, θα είναι το αντικείμενο της συνομιλίας που θα έχουν οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη στο περιθώριο της 23ης Συνόδου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας (WEC) που ξεκίνησε χθες
Ο Πούτιν φτάνει σήμερα Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη και όπως έχει ανακοινώσει η ρωσική προεδρία, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη.

 

www.eleftheria.gr

Πηγή: 
Verianet.gr