Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Στα "κάγκελα" και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων για μισθούς και συντάξεις

Στα "κάγκελα" και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων για μισθούς και συντάξεις

Παρασκευή, Νοέμβριος 20, 2015 - 13:10
292 0 0

Δεν είναι μόνο οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς που συμμετείχαν στο χθεσινό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (ανάμεσά τους και κτηνοτρόφοι, αγρότες από την Ημαθία), ενάντια στα μέτρα που ήδη έχει πάρει και προωθεί η κυβέρνηση σε ασφαλιστικό και φορολογικό, αλλά και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τη μη αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεών τους, στη βάση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για επαναφορά στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012.

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, οι απόστρατοι αξιωματικοί έχουν προγραμματίσει πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας αύριο, ενώ άγνωστο παραμένει, αν θα συμμετάσχουν σ' αυτήν και εν ενεργεία στελέχη, όπως είχαν πράξει κατά το παρελθόν. «Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, έχει υποστηρίξει επανειλημμένα ότι έχει βρει τα απαιτούμενα κονδύλια για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και έχει προωθήσει και σχετική νομοθετική ρύθμιση, η οποία όμως δεν προχώρησε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Οικονομικών.

Η αναγνώριση δε, από τον κ. Καμμένο, της πολύτιμης προσφοράς των στρατιωτικών, ήταν αυτή που είχε φρενάρει τις κινητοποιήσεις τους. Όμως τώρα η υπομονή μας εξαντλείται. Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Δεν πάει άλλο...», επεσήμανε, μιλώντας στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», ο κ. Κωστογλίδης Δημήτριος, Αντιστράτηγος ε.α. Μάλιστα, οι απόστρατοι αξιωματικοί, δια των Ενώσεών τους, δηλώνουν ότι από τις απανωτές μειώσεις των μισθών των εν ενεργεία στελεχών (έχουν επίδραση στις αποδοχές τους) και των συντάξεών τους αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες, ενώ εξαντλείται και η υπομονή, που έχουν δείξει απέναντι στην κυβέρνηση, που είχε δεσμευτεί προεκλογικά για εφαρμογή της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι τελευταία φορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο μείζον αυτό θέμα για τους στρατιωτικούς από τον Έβρο, κατά τη διάρκεια της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ», αναγνωρίζοντας ότι πρέπει να δοθούν στους ένστολους τα χρήματα, αλλά όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές ανάγκες. Ρεπορτάζ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης

Πηγή: Verianet.gr - http://www.verianet.gr
url