Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Βέροια: 'Κάποιοι δούλεψαν και κάποιοι τα 'φαγαν' - Ημερίδα αγωνίας για το ασφαλιστικό (βίντεο)

Βέροια: 'Κάποιοι δούλεψαν και κάποιοι τα 'φαγαν' - Ημερίδα αγωνίας για το ασφαλιστικό (βίντεο)

Τετάρτη, Οκτώβριος 12, 2016 - 07:55
55 0 0

"Βρισκόμαστε σε συνθήκες χειρότερες από αυτές του 1934", είπε απερίφραστα ο Διοικητής και Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΕ κ. Δημήτρης Τσακίρης στην ημερίδα για το ασφαλιστικό που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Βέροιας, το απόγευμα της Τρίτης.

"Οι εισφορές καλύπτουν μόλις μετά βίας το 50% των συντάξεων. Το υπόλοιπο μισό το καλύπτει το Δημόσιο. Ειδικά στους μισούς μήνες του χρόνου, από εισφορές δε μαζεύουμε ούτε "κάλαντα", είπε ο κ. Τσακίρης παγώνοντας ακόμη περισσότερο το  "παγωμένο" ακροατήριο που δεν ήταν μεγάλο, αλλά το ζήτημα δεν είναι εκεί.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητήριου Ημαθίας με ομιλητές τον Διοικητή και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΕ, Δημήτρης Τσακίρη, τον Υποδιοικητή του ΟΑΕΕ, Δημήτρη Χριστοφορίδη, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ελλάδος Γιώργο Καββαθάς, ενώ παρούσα ήταν η Γενική Διευθύντρια Υποστήριξης, Παναγιώτα Πιπερίδου.

Εισαγωγικά στην ημερίδα τους ομιλητές υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Βέροιας, Θωμάς Ζιώγας και το συντονισμό της συζήτησης έκανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Νίκος Ουσουλτζόγλου.

Με τη φράση "Κάποιοι δούλεψαν και κάποιοι τα 'φαγαν" ξεκίνησε την ομιλία του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ελλάδος Γιώργος Καββαθάς. Ανέπτυξε τις προτάσεις της Ομοσπονδίας, υπογραμμίζοντας ότι αν είχε γίνει χρηστή διαχείριση των ασφαλιστικών Ταμείων, τώρα θα υπήρχε επάρκεια κάλυψης των συντάξεων.

"Είναι αναγκαία μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση", τόνισε, καταλήγοντας "Κουράστηκα να συμφωνούν μαζί μου οι αντιπολιτεύσεις και να διαφωνούν οι κυβερνήσεις"

Και λόγω της ημέρας και της ώρας (πραγματοποιήθηκε στις 7 το απόγευμα της Τρίτης) η συμμετοχή δεν ήταν ιδιαίτερη, αλλά η αγωνία και η "παγωμάρα" ήταν εμφανέστατη στην αίθουσα.

Σε λίγο βίντεο η ημερίδα

 

 

Πηγή: 
Verianet.gr
url