Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Βέροια: Πραγματοποιήθηκε δωρεάν εμβολιασμός στο Δημοτικό Ιατρείο

Βέροια: Πραγματοποιήθηκε δωρεάν εμβολιασμός στο Δημοτικό Ιατρείο

Τρίτη, Μάρτιος 7, 2017 - 12:42
20 0 0

 

Την Τετάρτη 22/02/2017 πραγματοποιήθηκε στο Δημο-τικό Ιατρείο του Δήμου Βέροιας δωρεάν εμβολιασμός για τα παιδιά των άπορων και ανασφάλιστων οικογενειών του διευ-ρυμένου Δήμου Βέροιας, με βάση το εθνικό πρόγραμμα του υ-ποχρεωτικού εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνι-κής Αλληλεγγύης με τη συνεργασία της Μ.Κ.Ο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ στο Πρόγραμμα Εμβολιά-ζουμε: παιδιά ανα-σφάλιστα, όχι απροστάτευτα”  στο οποίο εθελοντές γιατροί  πραγματοποιούν δωρεάν εμβολιασμούς παιδιών ανασφάλιστων οικογενειών σε πολλά μέρη της Ελλάδας, με εμβόλια που παρέ-χει η ανωτέρω Μ.Κ.Ο.  
Η καταγραφή των παιδιών που εμβολιάζονται είχε ξεκινή-σει από το Δημοτικό Ιατρείο.

Ο απολογισμός της σημερινής ημέρας είναι: προσήλθαν κι εμβολιάστηκαν 22 από τα 34 παιδιά που προσκλήθηκαν. Από την οργάνωση Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ διατέθηκαν συνολι-κά 36  πολυδύναμα εμβόλια, που τα προστατεύουν από 84 ασθένειες  

Δυστυχώς  πολλά παιδιά δεν ήρθαν αν και είχαν ενημερω-θεί, λόγω ασθένειας, αμέλειας ή αδυναμίας στην επικοινωνία.  Ο εμβολιασμός των ωφελούμενων παιδιών, που δεν προσήλθαν θα γίνει την επόμενη φορά μαζί με τα καινούρια παιδιά που θα προκύψουν. Από τα παιδιά, που ήταν καταγεγραμμένα στο ση-μερινό εμβολιασμό, τα 6 ήταν από ανασφάλιστες οικογένειες που προσήλθαν στο Δημοτικό Ιατρείο για πρώτη φορά.

Η εκστρατεία του εμβολιασμού συνεχίζεται ως δράση του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας, γι’ αυτό καλούμε τις οικο-γένειες που είναι ανασφάλιστες ή έχουν βιβλιάριο απορίας, ή τους φορείς που γνωρίζουν τέτοιες περιπτώσεις (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία κλπ),  να απευθύ-νονται στο Δημοτικό Ιατρείο, ώστε να συμμετάσχουν στον επόμενο εμβολιασμό που θα πραγματοποιηθεί μετά την έ-ναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία τα μέλη της Μ.Κ.Ο. Αποστολή Άνθρωπος του προγράμματος <<Εμβολιά-ζουμε παιδιά ανασφάλιστα όχι απροστάτευτα>>, 
κ. Βίκη Κουτσογιαννοπούλου και την κ. Πόπη Λαζαρίδη του διοικητικού τμήματος  των προγραμμάτων της Οργάνωσης Α-ποστολή Άνθρωπος, την κ. Μαρία Αραμπατζή και την κ. Σταυ-ρούλα Παπαχατζή εθελόντριες παιδιάτρους του Δημοτικού Ια-τρείου Βέροιας και από το προσωπικό την κ.Νικολέτα Καρακα-σίδου νοσηλεύτρια, την κ. Χριστίνα Πατραλέξη βοηθό φαρμακο-ποιού, την κ.Αναστασία Μπαρδάρη λογοθεραπεύτρια.  Το συ-ντονισμό του όλου προγράμματος είχε η κ. Σοφία Γούτα Κοινω-νική Λειτουργός υπεύθυνη του Δημοτικού Ιατρείου.

Πηγή: 
Verianet.gr