Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Βραδιά νοσταλγίας και συγκίνησης για τις "πατρίδες της καρδιάς"

Βραδιά νοσταλγίας και συγκίνησης για τις "πατρίδες της καρδιάς"

Τετάρτη, Νοέμβριος 25, 2015 - 13:34
306 0 0

Βραδιά νοσταλγίας και συγκίνησης αυτή του Σαββάτου, όχι μόνο για όσους μεγάλωσαν με τις μνήμες των γονιών και παππούδων για τη λατρεμένη Μ. Ασία, αλλά και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Μικρασιατών Βέροιας, στην πρώτη εκδήλωση της εβδομάδας Μικρασιατικού Πολιτισμού. «Οι πατρίδες της καρδιάς» ζωντάνεψαν στη μνήμη όλων, μέσα από τα τραγούδια, πετυχαίνοντας έτσι το σκοπό της διοργάνωσης, που δεν απορρέει μόνο από το χρέος στην πανάρχαιη παρουσία των Ελλήνων στη Μικρά Ασία, αλλά για να παραμείνει ζωντανή η μνήμη.

Στο φουαγιέ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, η Έκθεση Υλικού Ανταλλαγέντων Μικρασιατών ενισχύει τη μνήμη κάθε επισκέπτη (θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα), ενώ η καλλιτεχνική συνάντηση χορωδιών του Συλλόγου Μικρασιατών Βέροιας, του Ν. Μυλότοπου Πέλλας και του Ιδρύματος Ανταλλαγέντων Λωζάνης της Κωνσταντινούπολης, καταχειροκροτήθηκε απ' όλους. Στην εκδήλωση παρέστη ο Τούρκος υποπρόξενος Θεσ/νίκης, ο οποίος συγχαίροντας τους διοργανωτές, είπε : «Μέσα από το μεγάλο πόνο, οι δύο λαοί βγάζουμε τις κοινές χαρές με το τραγούδι».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Βέροιας, Αν. Παυλίδου, έκλεισε την εκδήλωση ευχαριστώντας τους φιλοξενούμενους και προσφέροντας σ' όλους αναμνηστικά δώρα. Νωρίτερα η κ. Παυλίδου αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη στη Βούλα Χατζίκου, που χάριν της δωρεάς πατρικής οικείας της, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βέροιας έχει το δικό του σπίτι και τη δυνατότητα να εκθέτει αξιόλογα κειμήλια. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Βεροίας Ναούσης, και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Παπαϊωάννου, η πρώην Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου. Μ.Δ.

Πηγή: Verianet.gr - http://www.verianet.gr
url