Αρχική / Agenda / Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας: Αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Αρχαίο θέατρο Μίεζας

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας: Αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Αρχαίο θέατρο Μίεζας

Μέσα σε τόσον ουρανό, γιατί παίρνεις πάντα τον ίδιο δρόμο φεγγάρι μου;
 
Εκεί όπου ο Αλέξανδρος και οι νεαροί Μακεδόνες που άλλαξαν τον κόσμο διδάχτηκαν την επιστήμη της Πολιτικής από τον Αριστοτέλη, στο θέατρο του γυμνασίου της αρχαίας Μίεζας, "στου φεγγαριού τ' ασήμι" θα γιορτάσουμε φέτος τον Δεκαπενταύγουστο της Παναγίας με ιστορίες, τραγούδια και μουσικές από τη Μεσόγειο και την Κήτη του Λουδοβίκου των Ανωγείων και τις αγγελικές φωνές των αδερφών Βουγιουκλή.... Σε αυτόν τον εμβληματικό τόπο της Γνώσης και της Τέχνης θα χαρούμε να σας δεχτούμε όλους που αγαπάτε την μουσική...
Αλλά και για όσους προτιμούν τις σιωπηλές απολαύσεις τα μουσεία μας στις Αιγές και την Βέροια θα είναι ανοιχτά για μια ελεύθερη νυχτερινή περιήγηση ως τα μεσάνυχτα...
 
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας συμμετέχει και φέτος στον πανελλαδικό εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου, της σημαντικότερης καλοκαιρινής γιορτής των αρχαίων μνημείων και χώρων, που διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Ανήμερα της μεγαλύτερης θρησκευτικής γιορτής του ελληνικού θέρους, Πέμπτη 15 Αυγούστου και ώρα 21:00, σας προσκαλούμε να απολαύσουμε μουσικές και ιστορίες στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας υπό το μαγικό φως της πανσελήνου.
Μέσα σε τόσον ουρανό, γιατί παίρνεις πάντα τον ίδιο δρόμο φεγγάρι μου;
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, με τις αιθέριες παρουσίες και φωνές της Σουζάνας και της Ελένης Βουγιουκλή, με τον Μανώλη 
Μπαρδάνη στην φυσαρμόνικα και τον Αντώνη Μυστακίδη στην Κιθάρα, σε ένα ταξίδι στου Φεγγαριού το Ασήμι με ιστορίες, παραμύθια και τραγούδια από την Μεσόγειο με κέντρο την Κρήτη.
Είσοδος ελεύθερη.
Επισημαίνεται ότι την Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών, το Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας, και το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, θα παραμείνουν ανοιχτά έως τα μεσάνυχτα, με ελεύθερη είσοδο από τις 20:00-00:00.

Προσθέστε νέο σχόλιο