Αρχική / Νέα Της Βέροιας / Βέροια: Ακυρώνεται το πρόγραμμα της «Εύηχης πόλης»;

Βέροια: Ακυρώνεται το πρόγραμμα της «Εύηχης πόλης»;

Παρασκευή, Σεπτέμβριος 4, 2020 - 03:02
217 0 0

 

Προς «αναβολή» οδεύει το εναπομείναν πρόγραμμα της «Εύηχης πόλης». Αν και δεν υπήρξε μέχρι το βράδυ της Πέμπτης επίσημη ανακοίνωση, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το καλλιτεχνικό σχήμα που επρόκειτο να δώσει συναυλία το βράδυ της Παρασκευής στο ανοιχτό θέατρο ‘Άλσους, δεν θα ταξιδέψει για τη Βέροια.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ακυρωθεί ήδη η συναυλία της Συμφωνικής ορχήστρας της ΕΡΤ, με απόφαση της ορχήστρας.

Ο πολιτιστικός φορέας του Δήμου Βέροιας, μετά την ακύρωση των εκδηλώσεων του καλοκαιριού, αποφάσισε να υλοποιήσει το πρόγραμμα της «Εύηχης πόλης», αλλά οι εξελίξεις στο μέτωπο του covid-19 άλλαξαν άρδην το περιβάλλον.

Η Ημαθία, από «λευκή σημαία» στο χάρτη της πανδημίας, μέσα σε λίγες μέρες βρέθηκε να παρουσιάζει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, σε σημείο να βρίσκεται στην πρώτη θέση των περιοχών της Περιφέρειας και να αντιμετωπίζεται με ειδικά μέτρα.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα επιχειρήθηκε να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα της «Εύηχης πόλης». Κάτι που, όπως φάνηκε, αποτέλεσε την αφορμή να ξεσπάσει όλο το κύμα της πίεσης και της έντασης που πνίγει την τοπική κοινωνία.

Πριν ακόμη πραγματοποιηθεί η συναυλία το βράδυ της Τετάρτης, υπέβοσκε μια δυσαρέσκεια και διαμορφώθηκε ένα κλίμα αντίδρασης ως προς την πραγματοποίηση αυτών των εκδηλώσεων.

Το βράδυ της Τετάρτης από το πρώτο κιόλας δημοσίευμα από το χώρο της συναυλίας, ξέσπασε ένα κύμα αρνητικών σχόλιων διαμαρτυρίας και αντιδράσεων.

Ακολούθησε αμέσως μια πλημύρα δημοσιευμάτων και αρνητικών σχόλιων με κλιμάκωσε που έφτασε μέχρι την αναφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα με θεσμική και υπηρεσιακή ιδιότητα.

Από το πρωί της Πέμπτης τα γεγονότα της νύχτας που πέρασε και το ερώτημα για την πραγματοποίηση ή μη του προγράμματος της «Εύηχης πόλης» κυριάρχησε σαν θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί υπήρξε ένα μπαράζ τηλεφωνημάτων και άτυπων συσκέψεων, μέσα σε ένα κλίμα καθόλου ήρεμο και ευχάριστο.

Κι ενώ δεν υπήρξε καμιά επίσημη ανακοίνωση, τις πρώτες βραδινές ώρες έγινε γνωστό ότι το καλλιτεχνικό σχήμα που επρόκειτο α εμφανιστεί  την Παρασκευή στο ανοιχτό θέατρο Άλσους, δεν θα ταξιδέψει για τη Βέροια!

Σημειώνεται ότι μέχρι το βράδυ της Πέμπτης δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση. Όμως, σύμφωνα με τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ώρες και με την «αναβολή» που φαίνεται ότι θα υπάρξει στην εκδήλωση της Παρασκευής, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η επίσημη ανακοίνωση για το μέλλον της «Εύηχης πόλης», το πρόγραμμα της οποίας περιλάμβανε μια ακόμη συναυλία την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου.

 

 

 

 

 

Πηγή: 
Verianet.gr
url